Αναγνωρίσθηκαν ως Άγιοι από την Κοπτική Εκκλησία οι 21 άνδρες που έσφαξαν οι τζιχαντιστές

Στην αγιοκατάταξη των 21 χριστιανών που σφαγιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Λιβύη από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους» προχώρησε η Κοπτική Εκκλησία.

Σύμφωνα με απόφαση του Πατριάρχη των Κοπτών η μνήμη των εικοσιενός μαρτύρων η σφαγή των οποίων συγκλόνισε τον κόσμο θα τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο.

Ήδη έχει φιλοτεχνηθεί η εικόνα στην οποία εικονίζονται οι μάρτυρες ντυμένοι με πορτοκαλί χιτώνες σαν τα ρούχα που τους είχαν φορέσει ενώ άγγελοι τους φορούν τον στέφανο του μαρτυρίου.

Πίσω τους η βαμμένη κόκκινη θάλασσα θυμίζει τη στιγμή της σφαγής όταν τα νερά της Μεσογείου άλλαξαν χρώμα από το αίμα των μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο ίδιος ο Πατριάρχης των Κοπτών ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ώστε να δωθεί δύναμη στα εκατομμύρια των Κοπτών που πλέον νιώθουν απειλούμενοι από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους.

Η εκτέλεση των ανδρών, που είχαν αιχμαλωτιστεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου. Οι σκηνές είχαν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Η Αίγυπτος απ’ όπου κατάγονταν, κήρυξε εθνικό πένθος ενώ προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο καταδίκασαν την πράξη η οποία γύρισε τον κόσμο αιώνες πίσω.

Διαβάστε επίσης...

“Γονείς – ελικόπτερα”: Στο σχολείο με επιθετική διάθεση

Tweet Εισαγωγικό κείμενο και μετάφραση του Δημήτρη Τσουκάλη Ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις στην Εκπαίδευση είναι οι …

Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική συρρίκνωσε την τρύπα του όζοντος

TweetΗ τρύπα του όζοντος είχε το 2019 τη μικρότερη έκτασή της από τότε που οι …

ΔΟΕ : Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε από το σύλλογο γονέων Βαθέος Σάμου. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

TweetΣυμπαράσταση στην εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε από το σύλλογο γονέων Βαθέος Σάμου. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *