Εκπαιδευτικοί με αναπηρία και προϋπηρεσία καλούνται να αποδείξουν πως δεν είναι “τρελοί”!!

Η Κατερίνα Μπλέτσα ζητά να πληροφορηθεί το αυτονόητο για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τους πολίτες του και εφαρμόζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

 

“Ονομάζομαι Μπλέτσα Αικατερινη,είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης-πε71- και γυναίκα με αναπηρία Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου ΜΟΝΟ από τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Σήμερα στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Τρικάλων μου ζητήθηκε και το χαρτί του ψυχιάτρου Γιατί οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που έχουμε ήδη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές πρέπει να αποδείξουμε ότι ψυχιατρικά είμαστε ικανοί να παράγουμε εκπαιδευτικό έργο ενώ για τους συναδέλφους χωρίς αναπηρία αυτό είναι αυτονόητο;

Στους συναδέλφους χωρίς αναπηρία δε ζητείται. Το πιστοποιητικό υγείας ζητείται στους συναδέλφους χωρίς αναπηρία αφού γίνει η πρόσληψη σε εμάς ως προαπαιτούμενο!!!

Αν και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου υπάρχει διαχωρισμός/διάκριση/άνιση μεταχείριση .με γνώμονα την Αναπηρία.Παρακαλώ γνωστοποιήστε μου το λόγο της διάκρισης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία κ στους εκπαιδευτικούς χωρίς αναπηρία; Δεν είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί;”

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *