Wefrii – μία κατεξοχήν ελληνική προσπάθεια καινοτομίας

Wefrii – μία κατεξοχήν ελληνική προσπάθεια καινοτομίας

Ακόμα και μέσα στην κρίση που περνάει εδώ και χρόνια η χώρα μας, είναι ενθαρρυντικό να παρατηρούμε ανθρώπους να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο παρά της δύσκολες συνθήκες. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα δείτε στην προσπάθεια του wefrii, μία καινοτόμα πλατφόρμα ασύρματου δικτύου που αξιοποιεί και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

http://igg.me/at/wefrii/x/4742397

Δύο Ηρακλειώτες, ο Θανάσης Ζωγράφος και ο Λάζαρος Αγαπίδης, είναι οι εμπνευστές της νέας αυτής προσπάθειας. Σύμφωνα με αυτούς, «το όραμά του wefrii είναι να επιτραπεί σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης ανεξαρτήτως μεγέθους και να μπορεί να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω του δικτύου αυτού». Τοποθετώντας wefrii συσκευές σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, σε πλατείες, σε καταστήματα, σε λεωφορεία, σε πλοία και οπουδήποτε και υπάρχουν άνθρωποι που θα συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω συσκευής κινητής τηλεφωνίας ή tablet, δημιουργείται ένα πλέγμα ασύρματων σημείων που προσφέρουν σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή… Πάνω σε αυτό το δίκτυο, προσθέτονται υπηρεσίες τηλεφωνίας και δικτυακής διασύνδεσης κτιρίων και καταστημάτων. Επίσης, σύμφωνα με την τοποθεσία του χρήστη, μπορεί να εμφανιστούν διαφημίσεις και προσφορές για προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται σε καταστήματα εντός 100 μέτρων.

Συμπληρωματικά, μπορούν να προστεθούν στο δίκτυο αυτό αισθητήρες που μπορούν και παρακολουθούν την θερμοκρασία, υγρασία, σεισμούς, ηχορύπανση και άλλες 50 περιβαλλοντολογικές τιμές. Αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται, αποθηκεύονται και μπορούν και απεικονίζονται σε έναν χάρτη που μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω ιστοσελίδας σε πραγματικό χρόνο ή με ιστορική απεικόνιση. Οι παραπάνω υπηρεσίες επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του δικτύου να κάνει γρήγορη απόσβεση της αρχικής επένδυσης στην υποδομή του δικτύου.

Ωστόσο, το ποιο καινοτόμο κομμάτι του wefrii είναι ότι όλα τα παραπάνω, ο εξοπλισμός, οι υπηρεσίες, τα δεδομένα, οι ρυθμίσεις, τα πάντα, θα διαχειρίζονται από ένα και μόνο σημείο: από τον ειδικά κατασκευασμένο πίνακα ελέγχου σε μία ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο.

Οι εμπνευστές του wefrii θα αναπτύξουν την πλατφόρμα, δηλαδή, τον εξοπλισμό και το σχετικό λογισμικό που είναι απαραίτητα για πάρει το wefrii σάρκα και οστά. Το όραμα υπάρχει, η τεχνογνωσία υπάρχει, η παγκόσμια αγορά υπάρχει. Για να γίνει όμως πραγματικότητα το wefrii, χρειάζεται και η χρηματοδότηση. Γι’ αυτό, στράφηκαν προς μία πλατφόρμα crowdsourcing ή πληθοπορισμό. Αξιοποιώντας την crowdsourcing υπηρεσία της Indiegogo ξεκινήσανε μία εκστρατεία για να πραγματοποιηθεί το όραμα αυτό.

Πατήστε ΕΔΩ: http://igg.me/at/wefrii/x/4742397

alfavita.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *