Στέφανος Μάνος : “Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι δάσκαλοι από ότι ισχύει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες”

 

Σχόλιο greekteachers : Άντε τώρα να πείσεις τον νεοφιλελεύθερο πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πως η μορφολογία της Ελλάδας έχει νησάκια και ορεινά χωριά και πως το ελληνικό κράτος οφείλει να μορφώσει και αυτά τα παιδιά.Σας προκαλούμε κύριε Μάνο.Μπείτε μια μέρα σε ένα ελληνικό σχολείο να δείτε τι έργο προσφέρουν οι Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί και κάτω από ποιες συνθήκες.

 

 

Αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα, η καταστροφή θα είναι πολύ κοντά, μπορεί να έρθει σε δυο τρεις η τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε μιλώντας στο Δημήτρη Βενιέρη  και στην εκπομπή μια και καλή του fm 102 ο…. πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ Στέφανος Μάνος.

Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι απολύσεις. Θα πρέπει να απολυθούν 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Η εργασιακή εφεδρεία, όπως την αποφάσισε η κυβέρνηση θα αποδειχθεί ατελέσφορη, καθώς πρόκειται περισσότερο για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης και όχι για πρόγραμμα περιορισμού δαπανών του δημοσίου. Σε σχετική ερώτηση ο κ Μάνος ξεκαθάρισε πως οι απολυμένοι θα πρέπει για κάποιο εύλογο διάστημα να αμείβονται, μέχρι να βρουν εναλλακτική λύση.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις των απολύσεων , ο κ Μάνος υποστηρίζει ότι τελικώς οι φόβοι θα αποδειχθούν λαθεμένοι, καθώς από την απόλυση κάθε υπεράριθμου του δημόσιου τομέα θα απαλλαγεί από υπερβολικά οικονομικά βάρη ο ιδιωτικός τομέας και θα γίνουν επενδύσεις.

Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι δάσκαλοι από ότι ισχύει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, ή τρεις φορές περισσότεροι γιατροί από όσους χρειάζεται το εθνικό σύστημα υγείας και να πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες συμπλήρωσε και πρότεινε τη δραστική μείωση των δαπανών ώστε να μην προκύψει το μοιραίο για την ελληνική οικονομία και ζήσουμε ημέρες της δεκαετίας του 40

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *