Δημιουργία ιστοσελίδας για σχολεία με την χρήση Joomla

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα κατασκευής ιστοσελίδας πλήρως αυτοματοποιημένης και προδιαμορφωμένης. Πρόκειται για web site που βασίζεται σστο γνωστό Joomla.

Παρέχεται σε όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια ) έτσι ή δυνατότητα αυτοματοποιημένης δημιουργίας δικτυακού τόπου γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά κυριολεκτικά. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε η χρήση εξειδικευμένων προγράμματων .

Απλά προσθέτετε περιεχόμενο από οποιονδήποτε υπολογιστή με μοναδικό προαπαιτούμενο την σύνδεση στο διαδίκτυο. Συνδεθείτε στο www.sch.gr και αφού ακολουθήσετε τα απλά βήματα αυτόματης εγκατάστασης στην συνέχεια αρκεί να γράψετε τα κείμενα σας, να ανεβάσετε τις φωτογραφίες και το σχολείο σας έχει έναν λειτουργικό web site.

Η προσθήκη και μορφοποίηση του περιεχομένου γίνεται σε ένα απλό και γνώριμο περιβάλλον επεξεργαστή κειμένου. Προσφέρονται εναλλακτικοί τρόποι παρουσίασης του περιεχομένου ενώ υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και διαχείρισης αρχείων.

Το νέο αυτό web site θα επιτρέψει στα μέλη κάθε σχολικής μονάδας να συνεργαστούν με όσους μπορούν να συμβάλλουν στην επεξεργασία του περιεχομένου. Δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές του σχολείου να δημοσιεύσουν εύκολα και γρήγορα περιεχόμενο στην ιστοσελίδα τους.

Αν είστε γνώστης του Joomla μπορείτε μέσω της εκτεταμένης διαχείρισης να αξιοποιήσετε ατο έπακρο τις πραγματικά πολλές δυνατότητες του.

Το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο σκοπεύει να παρέχει σταδιακά και άλλες μορφές (προτύπων) δικτυακών τόπων βασισμένων σε Joomla ή σε άλλα CMS. Το σχολείο ή ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να επιλέγει την εφαρμογή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, από μια σειρά προσφερόμενων εφαρμογών και αντίστοιχων προτύπων.Μια εξαιρετική ομολογουμένως πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την δημιουργία ιστοσελίδας που θα επιτρέψει σε όλα τα σχολεία να αποκτήσουν την δική τους διαδικτυακή φωνή με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή συνεπάγεται.

Για περισσότερες πληροφορίες
Από το σχετικό σύνδεσμο της σελίδας www.sch.gr ή από το http://helpdesk.sch.gr
Email: info@sch.gr, webhost@sch.gr

 

Με αγάπη,

techteacher

 Πηγή: http://www.wdf.gr/

Διαβάστε επίσης...

Χρήσιμα εργαλεία για τους Μαθητές μας!

TweetΚαλησπέρα καλησπέρα, μετά από μία σχετική αναζήτηση βρήκα χρήσιμα εργαλεία για τους μαθητές μας. Λόγο …

Google Drive – Προσβάσιμο υλικό για όλους τους μαθητές σας;

TweetΚαλησπέρα καλησπέρα, σήμερα θα σας παρουσιάσω το Google Drive. Πολλοί από εσάς, ειδικά όσοι χρησιμοποιείτε τις …

Planboard – Ο σχεδιασμός μαθήματος γίνεται εύκολος.

TweetΚαλωσορίσατε στη νέα μας στήλη αγαπητοί συνάδελφοι. Κάνοντας προσπάθεια για τελειοποίηση της εργασίας μας τεχνολογικά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *