Επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της υπουργού στο Χαλάνδρι – Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης είναι καταδικαστέα δηλώνει η Νίκη Κεραμέως

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, πέταξαν μπογιές και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Εν συνεχεία ανέβασαν βίντεο από την επίθεση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέροντας παράλληλα πως αφορμή για την επίθεση είναι το να δείξουν την αντίθεση τους στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες» δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας.

Τους βανδαλισμούς στο γραφείο της κυρίας Κεραμέως καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Ειδικότερα ο κ.Πέτσας δήλωσε:

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *