Οι πρώτες εντολές Σαμαρά σε Κυριάκο και Αδωνι για απολύσεις και ΕΟΠΥΥ

Την προσοχή των δύο νέων υπουργών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αδωνι Γεωργιάδη για το δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο που έχουν να κάνουν επέστησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο την ηγεσία των δύο νευραλγικών υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας. Στη σύσκεψη που διεξήχθη παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα για τη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει στους δύο αυτούς τομείς που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των δανειστών και στους οποίους έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη τα φλέγοντα θέματα των απολύσεων, της κινητικότητας και της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου που αποτελούν μνημονιακές υποχρέωση της χώρας και στα οποία έχουν καταγραφεί καθυστερήσεις.

Στην πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θέλησε να προετοιμάσει τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμιση για το πρώτο ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών που αναμένονται στη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον νέο υπουργό ότι θα πρέπει να εξηγήσει στην Τρόικα πως η χώρα έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο, αφού αν συμπεριληφθούν και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ έχει ξεπεραστεί ο στόχος των 2.000 απολύσεων για το α΄εξάμηνο του 2013, καθώς και ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής με την υποχρέωσή της για 2.000 ακόμη απολύσεις από το Δημόσιο στο β΄εξάμηνο του 2013.

Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί να κερδηθεί χρόνος προκειμένου η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μπορέσει να φτιάξει ένα καινούριο πρόγραμμα για την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων που θα επιτρέψει την επίτευξη του μνημονιακού στόχου.

Αλλος ένας τομέας στον οποίο έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις και έχει μετατραπεί σε «αγκάθι» λόγω της «μαύρης τρύπας» ύψους δύο δισ. στον ΕΟΠΥΥ, είναι αυτός της Υγείας. Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, να εξοφληθούν τα χρέη, να περιοριστούν οι σπατάλες και να καταρτιστεί ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στους δύο νέους υπουργούς ότι από τη δουλειά τους στους τομείς που ανέλαβαν θα εξαρτηθεί η πορεία της εκταμίευσης των υπόλοιπων δόσεων του δανείου ύψους 14 δισ. ευρώ καθώς και το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα και τους τόνισε την κρισιμότητα του έργου τους.

FT: Πρωτάκια υπουργοί στα βαθιά για απολύσεις και «μαύρες τρύπες»

Και οι Financial Times σε δημοσίευμά τους για τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην είσοδο στην κυβέρνηση δύο νέων υπουργών οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας δύο ειδικές αποστολές, σε τομείς όπου είχαν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην πορεία των μεταρρυθμίσεων: Στον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που πρέπει να φέρει σε πέρας τις απολύσεις στο Δημόσιο και στον νέο υπουργό Υγείας (όχι ονομαστικά) που έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του ΕΟΠΥΥ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: www.iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *