Επόμενες προσλήψεις σε 10 ημέρες: Τι είπε η Υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη για κενά, Ψυχολόγους και Κ.Λ.

Επόμενες προσλήψεις σε 10 ημέρες:

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1 για τα κενά, την στελέχωση των σχολείων με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, τους σημαιοφόρους, το σχολείο στους Αρκιούς.

Επόμενες προσλήψεις σε 10 ημέρες Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωϊνοί Τύποι

. Από το 1:44:20 και μετά, ανέφερε για τα παρακάτω θέματα:

Λιποθυμία της μαθήτριας στην Κρήτη

Θυμόμαστε ένα θέμα μόλις το φέρει η επικαιρότητα. Χρειάζεται στρατηγική για τα υπαρκτά αυτά ζητήματα. Εντός του σχολείου η ύπαρξη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών. Εχουν ήδη αποσταλεί Ψυχολόγοι στα σχολεία, στα Επαγγελματικά Λύκεια. Αν μας το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά πρέπει να εντείνουμε την αποστολή Ψυχολόγων. Θα γίνει προκαταρκτική έρευνα. Το σχολείο αντιμετώπισε το θέμα άμεσα. Θα αφήσουμε την έρευνα να τρέξει και σε 10 ημέρες θα είμαι εκεί. Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να τρέξει καμπάνια στα σχολεία. Ενημέρωση και πρόληψη.

Σημαιοφόροι

Η σημαία πηγαίνει σ αυτόν/η που κόπιασε. Επιβράβευση της προσπάθειας και όχι η τύχη. Νομοθετήσαμε και η Βουλή το ενέκρινε.

Αρκιοί (Σχολείο με ένα μαθητή) Εχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε laptop στο σχολείο Κενά στα σχολεία Φέτος είχαμε πάρα πολλά κενά στη Δευτεροβάθμια. Είχαν προϋπολογισθεί από την προηγούμενη  πολιτική ηγεσία 1.700 πιστώσεις για πάνω από 4.500 κενά. Κάναμε γρήγορα μια Πρώτη Φάση πάνω από 12.000 προσλήψεις στην Α/θμια, Β/θμια και στο σύνολο γύρω στις 22.000.

Αμέσως 30 Σεπτεμβρίου η Δεύτερη Φάση αναπληρωτών.

Προχωράμε αυτή τη στιγμή σε καταγραφή των κενών.

Μέσα σε, το πολύ 10 ημέρες, μπορεί και νωρίτερα, θα υπάρξει η επόμενη Φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Βρέθηκαν οι πιστώσεις, η Βουλή τις ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε από το 1:44:20 και μετά το Video

Πηγή: www.especial.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *