Κλείνει το σχολείο μετά την επίθεση στη δασκάλα – Στάση εργασίας από το Σύλλογο Δασκάλων

Γονείς θα το κρατήσουν κλειστό τη Δευτέρα που θα εκδικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση – Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Στο πλευρό της δασκάλας που – όπως καταγγέλλεται – δέχθηκε τα χτυπήματα από πατέρα μαθητή,επειδή κλήθηκε να εφαρμόσει μία δικαστική απόφαση, βρίσκονται οι γονείς των παιδιών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δ.Σ. και Νηπιαγωγείου Χανίων καταδικάζοντας κάθε πράξη και μορφή βίας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό το σχολείο τη μέρα της εκδίκασης στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, της επίθεσης ενός πατέρα προς δασκάλα του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

“Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.

Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.”

Τρίωρη στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων που θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη δασκάλα που δέχτηκε την επίθεση από τον πατέρα.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Νέας Χώρας ότι εκπαιδευτικός, κατά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης των μαθητών με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος, προπηλακίστηκε από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καταγγέλλει απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση προς την εκπαιδευτικό που σημειώθηκε έπειτα από καυγά που είχε ο πατέρας με την μητέρα μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί του νομού πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά είναι κατακριτέα πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος και με παρουσία μαθητών.

Μια τέτοια επίθεση προφανώς και επηρεάζει αρνητικά και ανεπανόρθωτα τους μαθητές. Διαταράσσει το ειρηνικό κλίμα του σχολικού περιβάλλοντος, δημιουργεί ανασφάλεια και διασπείρει το φόβο στους μαθητές και τους γονείς τους. Όλοι μπορούν να φανταστούν τον τρόμο των μαθητών, οι οποίοι αντικρίζουν την εικόνα της τραυματισμένης από τον τραμπούκο πατέρα, δασκάλας τους.

Οι εκπαιδευτικοί κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών χώρων τόσο για μας τους ίδιους αλλά κυρίως και για τους μαθητές μας. Δεν μπορεί να είμαστε απροστάτευτοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στις διαθέσεις κακοπροαίρετων.

Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (ελλείψεις προσωπικού-επιστάτες, καθαριστές, τραπεζοκόμοι- σχολική στέγη, αναλυτικά προγράμματα, κ.ά.) αλλά και σε αυτά που έρχονται (αξιολόγηση, πολυνομοσχέδιο, νέο λύκειο, κ.ά), το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Ο ενιαίος αγώνας όλων είναι η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εκφράζει την συμπαράστασή του στη δασκάλα, το σύλλογο διδασκόντων αλλά και στο σύλλογο γονέων, που απομόνωσαν, καταδίκασαν και στάθηκαν απέναντι στο συγκεκριμένο γονιό και σήμερα στην εισαγγελία. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου να κρατήσει το σχολείο κλειστό τη Δευτέρα.

Καλούμε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να καταδικάσουν το γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 12μμ στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου θα πραγματοποιηθεί η δικάσιμος του κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό της συναδέλφου.

Για τον λόγο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας από 8πμ-11πμ και 2ωρη Στάση Εργασίας από 2μμ-4μμ. ενώ η ΔΟΕ έχει προκηρύξει για την μέρα εκείνη 3ωρη Στάση Εργασίας 11πμ-2μμ.

cretalive.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *