Ο Δήμος Θα Καλύψει Το Μισό Ενοίκιο Των Αναπληρωτών Στα Σφακιά

Με έναν καθηγητή λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Λύκειο Σφακίων με αποτέλεσμα παιδιά της Γ’ Λυκείου να οδεύουν απροετοίμαστα προς τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το σχολείο υπολειτουργεί καθώς ο ένας καθηγητής φιλόλογος διδάσκει μόνο μία ώρα σε κάθε τάξη, με τους μαθητές κατευθύνσεων να προσπαθούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά μέσω του δημοτικού φροντιστηρίου του δήμου Σφακίων.

Γονείς μαζί με τον δήμαρχο Χανίων και αδιόριστους εκπαιδευτικούς από τα Σφακιά πήγαν σήμερα στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά και συναντήθηκαν με στελεχός της που αντικαθιστούσε τον προιστάμενο της διεύθυνσης κ. Ζερβάκη λόγω απουσίας.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά και για το γεγονός πως λίγες εβδομάδες πριν τους είχαν διαβεβαιώσει από τη διεύθυνση, όπως υποστηρίζουν, ότι δεν θα υπάρχουν κενά στον δήμο Σφακίωνμε αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο στο ενδιάμεσο επαναπαυμένοι ότι δεν έχουν πρόβλημα.

Από τη διεύθυνση ενημερώθηκαν ότι σε όλες τις φάσεις τοποθέτησης των αναπληρωτών που έγιναν κανείς αναπληρωτής δεν δεχόταν να τοποθετηθεί στα Σφακιά.

Οι γονείς από την πλευρά τους ρώτησαν γιατί δεν τοποθετούνται στο σχολείο καθηγητές που μένουν και βρίσκονται στα Σφακιά οι οποίοι θα αποδέχονταν μια τέτοια τοποθέτηση.

Η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς βάσει νόμου πρέπει πρώτα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες με τις τοποθετήσεις όσων έχουν προτεραιότητα και αν δεν καλυφθούν τα κενά τότε να γίνει προκήρυξη για τα Σφακιά στην οποία θα παίζει ρόλο και η εντοπιότητα.

Μια διαδικασία που είχε γίνει πέρσι και για σχολείο της Παλαιόχωρας και ήταν αρκετά χρονοβόρα καθώς τα κενά καλύφθηκαν περίπου την περίοδο των Χριστουγέννων.

Καλύπτεται από τον δήμο το 50% του ενοικίου των καθηγητών

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων: «Μέχρι στιγμής λείπουν επτά καθηγητές. Την Παρασκευή διόρισαν έναν καθηγητή και τη Δευτέρα είχε φύγει. Ένας καθηγητής κάνει μάθημα στο Λύκειο. Δυο με τρεις ώρες μάθημα κάνουν την ημέρα.»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων, θα καλυφθεί το 50% του ενοικίου που θα απαιτηθεί σε όσους εκπαιδευτικούς δεχτούν την τοποθέτησή και διαμονή τους στον τόπο.

Οι γονείς και οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς όπως υποστηρίζουν δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού και δικαιούνται να έχουν ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των υπόλοιπων σχολείων.

Ο Δήμος θα καλύψει το μισό ενοίκιο των αναπληρωτών στα Σφακιά

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *