Νέες προσλήψεις αναπληρωτών (β’ φάση) – Χρονοδιάγραμμα

Αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση της β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κύμα τοποθέτησης των αναπληρωτών θα γίνει μετά τις 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον αιρετό Νεκτάριο Κορδή μετά την Α΄ φάση των αναπληρωτών τα υφιστάμενα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση είναι περίπου 63%. Είχαν δηλωθεί περίπου 4.600 κενά και καλύφθηκαν τα 1719. Στην Ειδική Αγωγή η κάλυψη είναι αρκετά μεγαλύτερη.

ΔΥΕΠ

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ για τις ΔΥΕΠ περιμένουμε την υπογραφή της ΥΑ και το αντίστοιχο ΦΕΚ, για τη λειτουργία 143 μονάδων εκ των οποίων οι 30 είναι νηπιαγωγεία. Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών χρονικά δε φαίνεται να μπορούν να ενταχθούν στη Β’ φάση όπως πιέζουμε.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία καταγραφής των κενών για νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Η αρμόδια Δνση του Υπ. Παιδείας με έγγραφό της γνωστοποιεί ότι με αφορμή τις πρόσφατες αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών και κατόπιν σχετικών αιτημάτων παρατείνεται κατά μία (1) ημέρα η προθεσμία για την καταχώριση των λειτουργικών αναγκών των περιοχών ευθύνης σας.

Ειδικότερα το ΟΠΣΥΔ θα παραμείνει διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από
τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 20/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι και τη Δευτέρα 23/09/2019.

Κατά τα λοιπά – και δεδομένου ότι από ενδεικτική ανάλυση των ήδη καταγεγραμμένων κενών παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα εναπομείναντα κενά από την Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – εφιστούμε την προσοχή σας στον ορθό υπολογισμό και καταχώριση των αναγκών σας, προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις και να διαφυλαχτεί, μεταξύ άλλων, το αδιάβλητο της διαδικασίας προσλήψεων και η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών (β’ φάση) – Χρονοδιάγραμμα

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *