Τα κενά στα σχολεία του συλλόγου και στην Αν. Αττική # Άμεση κάλυψη όλων των κενών από την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών χωρίς περικοπές.

ΑΠ: 173/ 4-9-2019                                                       Προς: τα μέλη,  ΔΟΕ

Συνάδελφοι καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλες και όλους. Με το μυαλό μας στους αναπληρωτές συναδέλφους, τους «μόνιμους» αναπληρωτές των σχολείων μας που αυτές τις μέρες για άλλη μια φορά αγωνιούν.

Ο σύλλογος  θα είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία προσδιορισμού και κάλυψης των κενών δίνοντας τη μάχη για την κάλυψη όλων των αναγκών και για το τελευταίο τμήμα, αντιμέτωποι σε κάθε προσπάθεια περικοπής και απόκρυψης κενών – ώστε να μη μείνουν τα παιδιά χωρίς τους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται και οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές /τριες άνεργοι.

Μετά την ολοκλήρωση και των αποσπάσεων εντός & εκτός ΠΥΣΠΕ

με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα – τα κενά στο σύλλογό μας διαμορφώνονται (με μικρές αποκλίσεις) ως εξής:

ΠΕ 70= 90 κενά δασκάλων

ΠΕ60 =46

ΠΕ 70 ειδικής=  11 ΤΕ & 10 ΣΜΕΑΕ για το ειδικό Λαυρίου

ΠΕ 60 ειδικής=7 κενά

ΠΕ 91=10

ΠΕ 08=20

ΠΕ 86 κάποια υπόλοιπα ωρών

Τμήματα ΖΕΠ =13

Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος

Απαιτούμε να γίνουν δεκτά  από τη Δ/νση Αν. Αττικής  όλα τα αιτήματα για χωρισμό (διχοτόμηση ή τριχοτόμηση) τμημάτων όπου αυτά προκύπτουν από τις εγγραφές ή μετεγγραφές που αιτούνται οι γονείς στις πλησιέστερες  σχ. μονάδες του τόπου κατοικίας τους. Και όχι με μετακινήσεις μαθητών με στόχο την περικοπή τμημάτων.

Καταγγέλλουμε ότι ήδη εντοπίζουμε κάποιες περιπτώσεις που η Δ/νση δεν υπολογίζει κενά για να δημιουργηθούν 2 τμήματα σε οριακά υπεράριθμα τμήματα (που έχουν δηλωθεί από τον Ιούνιο)  παρά τις διαβεβαιώσεις προς το σύλλογο ότι θα ενταχθούν  στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά τα τμήματα που   δηλωθούν  εγκαίρως, χωρίς περικοπές, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.

Συγκεκριμένα η Δ/νση δεν έχει προσμετρήσει ένα επιπλέον κενό για την διχοτόμηση της Β΄ τάξης στο ΔΣ Παλαιάς Φώκαιας. Ενώ  έχει από τον Ιούνιο  κατατεθεί και πρακτικό συλλόγου διδασκόντων με συγκεκριμένη τεκμηρίωση η διεύθυνση εμποδίζει την ολοκλήρωση μεταγραφής μαθητή που θέλει να έρθει στη συγκεκριμένη τάξη στο σχολείο για να μην γίνει το τμήμα υπεράριθμο και κατατμηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η περίοδος των μετεγγραφών  δημιουργεί ανατροπές και άλλες περιπτώσεις υπεράριθμων τμημάτων που πρέπει να κατατμηθούν όπως και να ληφθούν υπ΄ όψη όσες γνωματεύσεις ειδικών μαθησιακών δυσκολιών προκύπτουν για την κατάτμηση τμημάτων για ειδικούς λόγους.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να λάβει υπόψη της  τα παραπάνω, να εισηγηθεί θετικά και να προσμετρήσει ως κενά προς το Υπουργείο τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν και να υποβάλει με θετική εισήγηση την έγκριση των τμημάτων αυτών στην περιφέρεια άμεσα ώστε να προσμετρήσει ΤΩΡΑ τα κενά.

Καλούμε όλα τα σχολεία που έχουν ανάγκη κατάτμησης τμημάτων να επικοινωνήσουν με το Δ. Σ. ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε το αίτημά τους.

Καλούμε τους αιρετούς να επιμείνουν στην προσμέτρηση όλων αυτών των κενών χωρίς περικοπές και να ενημερώνουν το σύλλογο σχετικά.

Για το σύνολο της Αν. Αττικής: πάνω από 1200 τα κενά

1200 υπολογίζονται οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για να καλύψουν όλες τις πραγματικές ανάγκες σχολείων και μαθητών ( κενά τάξεων, ειδικότητες, ΖΕΠ, ΤΕ, ΣΜΕΑΕ, παράλληλες)

500 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στην Ανατολική Αττική χωρίς να υπολογίζεται από τη μεριά της Δ/νσης  σύμφωνα με το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος 1 δάσκαλος για κάθε 2 τμήματα ολοήμερου. Θεωρούμε αυτονόητο να δοθούν όλα τα κενά στην  Α ΄Φάση όλο δηλ. το αναγκαίο εκπαιδευτικό  προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα σχολεία. Να μην ξαναζήσουμε την περσινή κατάσταση όπου τα σχολεία έφτασαν στον Οκτώβρη και το Νοέμβρη για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών σε εκπαιδευτικούς για τα ολοήμερα τα οποία ήδη είχαν φυλλορροήσει από μαθητές.

300 μέχρι σήμερα τα εγκεκριμένα αιτήματα για παράλληλη στήριξη από το ΚΕΣΥ Αν. Αττικής ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες ακόμη.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο που με οδηγία προς τις Δ/νσεις ζητά να δηλώσουν ως ένα  κενό εκπαιδευτικού αιτήματα μαθητών με διάγνωση που φοιτούν στο ίδιο τμήμα.

Για τις δεκάδες «θαμμένες» θέσεις στην ειδική αγωγή.

Από τη μια ζούμε τον εμπαιγμό των 4.500 προσλήψεων (σε ΠΕ και ΔΕ εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό) στην ειδική αγωγή που δεν έγιναν και μετατοπίζονται και πάλι στο άγνωστο μέλλον και οι οποίες είναι ελάχιστες μπροστά στις 17.000 περίπου χιλιάδες αναπληρωτών που δούλευαν πέρσι ως αναπληρωτές σε Α΄ βαθμια και Β΄ βάθμια,

Από την άλλη,  δεκάδες απαραίτητες οργανικές  θέσεις στην ειδική αγωγή αυτή τη στιγμή δε δίνονται στα λειτουργικά κενά για αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών καθώς δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων για ΤΕ και ΣΜΕΑΕ παρόλο που έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες μετά την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ίδρυση τμημάτων του ένταξης (Τ.Ε.) τον προηγούμενο Μάρτιο. Τεράστια είναι η ευθύνη τόσο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας που δεν έβγαλε το ΦΕΚ όσο και της τωρινής που δεν το κάνει έστω και τώρα ώστε να καλυφθούν σοβαρές ανάγκες των σχολείων στην ειδική αγωγή.

Σχολεία και μαθητές μένουν αβοήθητοι.

Απαιτούμε την άμεση έκδοση του ΦΕΚ για τις θέσεις αυτές και μέχρι τότε τον υπολογισμό τους ως λειτουργικών κενών ώστε να καλυφθούν άμεσα με αναπληρωτές.

Για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Με τεράστια ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και της παρούσας ΝΔ που αντί να στηρίξουν με γενναία  χρηματοδότηση την  καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής και με προσλήψεις υπονόμευσαν στην πράξη την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας ενώ η νέα πολιτική ηγεσία προχώρησε και στην αναστολή της υποχρεωτικότητας  για 13 Δήμους.

Μετά την ολιγωρία, την αδιαφορία αλλά και την πολεμική (σε  ορισμένες περιπτώσεις)των δημοτικών αρχών (έχουμε ενημερώσει και καταγγείλει σε σειρά ανακοινώσεών μας)

Μετά τις έντονες πιέσεις του συλλόγου, γονιών και εκπαιδευτικών και συνεχείς επικοινωνίες & παρεμβάσεις του Δ.Σ. όλο το καλοκαίρι (τελευταίες καταγεγραμμένες αυτές στο δήμαρχο Παιανίας την προηγούμενη Κυριακή1/9  & Δευτέρα 2/9) η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Στο Κορωπί καθιερώνεται η δίχρονη με κάλυψη σε δομές και απαίτηση από μέρους μας βελτίωσης των υπαρxόντων.

Στην Παιανία ( αναστολή προσχολικής) θα λειτουργήσουν 3 νέα τμήματα σε σύνολο 4 τμημάτων νηπίων -προνηπίων  στο νεοστεγαζόμενο  (στο παλιό 1ο Δ. Σ.)  4ο Ν/Γ Παιανίας χωρίς όμως να εξασφαλίζονται πλήρως όλα τα εγγεγραμμένα νήπια –προνήπια της περιοχής.

Στο Σαρωνικό θα λειτουργήσει κανονικά το επιπλέον 3ο τμήμα της Π. Φώκαιας, ολοκληρώνονται τα έργα για τη στέγαση του 2ου τμήματος στο 1ο Ν/Γ Σαρωνίδας  αλλά μετά την τακτική πολεμικής που δέχτηκε ο θεσμός  από τον  προηγούμενο δήμαρχο  οι 2 αναγκαίες αίθουσες στο 2ο Ν/Γ Καλυβίων θα τοποθετηθούν σε επόμενο χρόνο σύμφωνα με τη δέσμευση  της νέας δημοτικής αρχής στο σύλλογο με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να υπάρχει διαρροή των μαθητών μας ( εγγεγραμμένων από τον Ιούνιο στα δυναμολόγια των σχολείων μας) σε άλλες δομές.

Καλούμε τη Δ/νση Αν. Αττικής που έχει την ευθύνη να κατανείμει ισότιμα κι ανάλογα με τη στεγαστική δυνατότητα φιλοξενίας τους μαθητών στις αντίστοιχες σχ. μονάδες της κάθε περιοχής προκειμένου να μην επιβαρυνθούν συγκεκριμένες σχ. μονάδες. Επιμένουμε σε όλα τα έκτακτα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη λειτουργία επιπλέον τμημάτων στα Νηπιαγωγεία ώστε να ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Απαιτούμε:

Εκτός τη δέσμευση που θεωρούμε δεδομένη , από  προηγούμενα χρόνια, της Δ/ντριας για τοποθέτηση ενός δασκάλου (ΠΕ 70) σε σχολεία που θα λειτουργήσουν 4 τμήματα ολοημέρου (σύμφωνα  με την εικόνα των εγγραφών και όχι την εκτίμηση της Δ/νσης ότι θα λειτουργήσουν) που επικαλέστηκαν πέρσι και στην ουσία ακύρωσαν ακόμα και τα σχολεία με 4 τμήματα και επισημαίνουμε την ανάγκη ορισμού από την αρχή της σχ. χρονιάς για τον υπολογισμό των αναγκών – κενών

1.  για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης  ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος με αποτέλεσμα την απογοήτευση των γονιών και τη συρρίκνωση του αριθμού των μαθητών και των τμημάτων.

2.ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα

3. κάλυψη συνολικά των κενών από τις αναγκαίες ειδικότητες

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής

6. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση για  παράλληλη στήριξη/ καμία ανάθεση-μοίρασμα ωρών στο υπάρχον προσωπικό

7. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας που θα ζητήσει ο σύλλογος διδασκόντων

8. ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία

Καλούμε  τη Δ/νση

  • να κάνει δεκτά και να δώσει όλα τα κενά που ζητάνε οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σχολικές μονάδες, χωρίς περικοπές
  • να παρουσιάσει όλα τα κενά και σε ώρες για διαθέσιμους, αποσπασμένους όλων των ειδικοτήτων
  • να δοθούν τα επικαιροποιημένα κενά ανά σχολείο και όχι δημοτική ενότητα και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο για όλες  τις ειδικότητες  αναπληρωτών – και για την παράλληλη στήριξη –

Θα υπερασπιστούμε  όπως επανειλημμένα  κάναμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα επιλογής προτίμησης των συναδέλφων αναπληρωτών.

Καλούμε όλες / όλους

  • τους Δντές/ντριες και τις/ τους συναδέλφους να επιμείνουν στη διεκδίκηση όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων  και να ενημερώνουν άμεσα το σύλλογο σε κάθε νέα ανάγκη που προκύπτει
  • σε συσπείρωση στη συλλογικότητα του σωματείου μας για το σύνολο των διεκδικήσεών μας

Καλή αρχή με μια καλή και αγωνιστική χρονιά!

                                                                  Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                        Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                             Γιάννης Ρούπας

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *