Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη για τις νέες θεματικές στα σχολεία

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο την ένταξη νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών για την πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση των μαθητών, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού σωματείου Safe Water Sports κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη και την Marketing & PR Executive κα. Ελίζα Καραμπτιάν-Νικοτιάν.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου παρουσίασαν στην Υφυπουργό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι”, το οποίο στοχεύει στην εμπέδωση των κανόνων ασφαλείας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, αφορά τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων και πραγματοποιείται σε πανελλαδική κλίμακα τους μήνες Μάρτιο – Ιούνιο. Περιλαμβάνει διδασκαλία κανόνων, εκπαιδευτικά video, διαδραστικά ψηφιακά μέσα, ώστε η ενημέρωση να είναι ελκυστική στους μαθητές, αποτελεσματική και στοχευμένη. Το 2018, μέσω του προγράμματος ενημερώθηκαν 40.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Η κα. Ζαχαράκη ανέδειξε τη σημασία ενημέρωσης των μαθητών γύρω από την ασφάλεια στο νερό, αφ’ ενός λόγω της μεγάλης ακτογραμμής της χώρας μας, αφ’ ετέρου εξ αιτίας της αύξησης των πνιγμών και θαλασσίων ατυχημάτων και της ανάγκης πρόληψής τους. Επανέλαβε, δε, την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να εμπλουτίσει το σχολικό πρόγραμμα σπουδών με νέες θεματικές που θα εφοδιάσουν τους μαθητές με σύγχρονες απαραίτητες δεξιότητες.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *