Νίκη Κεραμέως : «Προτεραιότητα της κυβέρνησης οι προσλήψεις σε παιδεία, ασφάλεια και υγεία»

Στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε από τον Κώστα Παπαχλιμίντζο:Ποιες και πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν στην Παιδεία το 2019 και το 2020;  

Η Υπουργός απάντησε :

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως προτεραιότητά της τις προσλήψεις σε νευραλγικούς τομείς, όπως η παιδεία, η ασφάλεια και η υγεία, με διαφανή κριτήρια και διαδικασίες και προηγούμενη καταγραφή των αναγκών. Ειδικά στην εκπαίδευση, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Οι προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν θα πρέπει να στοχεύουν στην κάλυψη αυτών των κενών, με αξιοκρατικά κριτήρια, με ένα σύστημα αντικειμενικό, δίκαιο και αδιάβλητο. Στην ειδική αγωγή, προχωρούμε ήδη στην επίσπευση της διαδικασίας – μέσω ΑΣΕΠ – πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, και ευελπιστούμε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν μέσα στους επόμενους μήνες, παρά τα διαδικαστικά προβλήματα που κληρονομήσαμε από την απελθούσα κυβέρνηση. »

Στο ερώτημα αν στις 11 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός θα βρει δασκάλους, καθηγητές και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις θέσεις τουςη Υπουργός τόνισε : 

«Ναι, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους. Ειδικότερα ως προς την πρόσληψη των αναπληρωτών, ολοκληρώνουμε τις αναγκαίες διαδικασίες, παρά τα διαδικαστικά προβλήματα που παραλάβαμε και σε αυτόν τον τομέα από την απελθούσα Κυβέρνηση. Σημειωτέον, ότι για την επόμενη σχολική χρονιά για την οποία η Κυβέρνηση θα έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, στόχος είναι η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθεί πολύ πιο νωρίς.»

Διαβάστε επίσης...

Στην Κομοτηνή γονείς κατήγγειλαν δάσκαλο για αναρτήσεις στο Facebook

Tweet Σύμφωνα με τους γονείς δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο Κομοτηνής μέσω του facebook ρωτά τους …

Τριανταφύλλου: Η αργία της 17ης Νοεμβρίου είναι περιττή

Tweet«Περιττή» χαρακτήρισε η Σώτη Τριανταφύλλου την αργία της 17ης Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε …

Όταν η Αυγή αναφερόταν στην διακεκριμένη επιστήμονα Ε.Αντωνιάδου

TweetΠολλά τα σχόλια σήμερα για την Ε.Αντωνιάδου.Εμείς βρήκαμε δημοσίευμα της Αυγής του 2017 που εκθείαζε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *