«Ριγμένοι» στις αποσπάσεις οι δάσκαλοι της Θεσσαλίας – ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ Β’ ΦΑΣΗ

Η ανάγκη για δεύτερη φάση αποσπάσεων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ικανοποίησης του αιτήματος πολλών δασκάλων για απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας, συζητήθηκε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαποστόλου φέτος έχει ικανοποιηθεί περίπου το 80% των αιτήσεων για αποσπάσεις, αλλά δυστυχώς όχι των Θεσσαλών δασκάλων. Είναι δεκάδες οι εκπαιδευτικοί στον νομό Λάρισας αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, επισημαίνει ο κ. Παπαποστόλου, που αγωνιούν και περιμένουν από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στη Β’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί’ είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά. Τα κενά θυσιάζονται στον «βωμό» του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Παράλληλα υπάρχει ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των αποσπάσεων για να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα των αποσπάσεων αναφέρθηκαν και οι εκπαιδευτικοί που νιώθουν ότι αδικούνται, καθώς μπορεί να έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας από τον τόπο τους, αλλά προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που είναι σύζυγοι ενστόλων ή καταλαμβάνουν κάποια θέση στους ΟΤΑ, αριθμός που αυξήθηκε ιδιαίτερα με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος» τονίστηκε στη συγκέντρωση.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης...

Στην Κομοτηνή γονείς κατήγγειλαν δάσκαλο για αναρτήσεις στο Facebook

Tweet Σύμφωνα με τους γονείς δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο Κομοτηνής μέσω του facebook ρωτά τους …

Τριανταφύλλου: Η αργία της 17ης Νοεμβρίου είναι περιττή

Tweet«Περιττή» χαρακτήρισε η Σώτη Τριανταφύλλου την αργία της 17ης Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε …

Όταν η Αυγή αναφερόταν στην διακεκριμένη επιστήμονα Ε.Αντωνιάδου

TweetΠολλά τα σχόλια σήμερα για την Ε.Αντωνιάδου.Εμείς βρήκαμε δημοσίευμα της Αυγής του 2017 που εκθείαζε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *