Ρόδος : Σε “ομηρεία” εξακολουθούν να παραμένουν 260 περίπου παιδιά! Aγνωστο αν θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο

Ομηροι» παραμένουν στη Ρόδο περισσότερες από 250 οικογένειες, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν με την εγγραφή των παιδιών τους στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Μητέρα ενός 4χρονου αγοριού επικοινώνησε με την «δημοκρατική», και δήλωσε πως παρά τις διαβεβαιώσεις που δίδονται, οι διευθυντές των νηπιαγωγείων, δεν έχουν ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση και έτσι οι γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός, πηγαινοέρχονται καθημερινά από τα σχολεία μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως εξαιρείται η Ρόδος από την εφαρμογή του μέτρου της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής τη φετινή σχολική χρονιά.
Η ένταξη της Ρόδου μετατέθηκε για το διδακτικό έτος 2020-2021, όπου το μέτρο θα εφαρμοστεί πλέον υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια.
Ο λόγος της απόφασης αυτής, είναι η έλλειψη μέριμνας για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων, όπως ζητήματα υποδομών ή εξοπλισμού, τα οποία θα έκριναν και την επιτυχία του εγχειρήματος.
Έτσι μένουν κυριολεκτικά στον αέρα περίπου 260 παιδιά (εκ των οποίων τα 200 στην πόλη της Ρόδου) που έχουν εγγραφεί στα δημόσια νηπιαγωγεία και που τώρα πρέπει να επιστρέψουν στους παιδικούς σταθμούς καθώς δεν θα λειτουργεί τμήμα προνηπίων στις σχολικές δομές του δημοσίου.
Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εάν και εφόσον υπάρχουν πλέον κενές θέσεις, ή να βρουν στέγη σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία με επιβάρυνση βέβαια του οικογενειακού προϋπολογισμού!
Ο λόγος της απόφασης αυτής, είναι η έλλειψη μέριμνας για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων, όπως ζητήματα υποδομών ή εξοπλισμού, τα οποία θα έκριναν και την επιτυχία του εγχειρήματος.
Οι μεμονωμένες παρεμβάσεις των βουλευτών δεν έφεραν μέχρι στιγμής κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ πλέον οι ελπίδες προκειμένου να βρεθεί λύση, στρέφονται στην νέα δημοτική αρχή.
«Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Κάθε μέρα μας λένε, ελάτε αύριο μήπως έχουμε κάτι νεότερο αλλά οι μέρες περνούν και κανείς δεν μας δίνει επίσημη απάντηση τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας, πού θα φοιτήσουν από την νέα σχολική χρονιά.
Κι εγώ κι άλλοι γονείς που έχουμε το ίδιο πρόβλημα, διαβάσαμε για την πρόθεση του νέου δημάρχου κ. Καμπουράκη να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα που για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι αδιανόητο, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία να είμαστε “όμηροι” κι εμείς και τα παιδιά μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και κανείς δεν είναι σε θέση να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», δήλωσε η μητέρα στη «δ».
Να θυμίσουμε ότι ο νέος δήμαρχος Ρόδου δήλωσε στη «δημοκρατική», ότι η συγκεκριμένη απόφαση «φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πολλούς γονείς και παιδιά στο νησί της Ρόδου και προσβάλλει τον τόπο μας στο πανελλήνιο. Η “έτοιμη από καιρό” και κατά δήλωσή της “σωστή” δημοτική αρχή δεν είναι ικανή να διασφαλίσει στο Ροδίτη το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην πρωτοβάθμια παιδεία».
Ο κ. Καμπουράκης δήλωσε ότι «τέτοιου είδους αποτυχίες από την απερχόμενη δημοτική αρχή εκπέμπουν το μήνυμα ότι η Ρόδος δεν είναι δακτυλοδεικτούμενη όπως πρέπει» και τόνισε, ότι ενώ ακόμη η νέα δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει επισήμως καθήκοντα, αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανατροπή της δυσμενούς καταστάσεως που έχει διαμορφωθεί.
«Πρέπει να ανατραπεί άμεσα αυτή η ζημιογόνος για την κοινωνία και προσβλητική για τον τόπο κατάσταση» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Καμπουράκης.
Να σημειωθεί ότι τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *