ΣτΕ: Ένα μόνο παράβολο θα καταβάλλεται στις ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι στις ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα καταβάλλεται ένα παράβολο των 150 ευρώ, ανατρέποντας έτσι την αντίθετη απόφαση του Β΄ Τμήματος, που είχε κρίνει ότι στις ομαδικές αγωγές θα καταβάλλει ξεχωριστά 150 ευρώ ο κάθε ένας από όσους συμμετέχουν στην αίτηση ακύρωσης (ομοδικία).

Αναλυτικότερα, η πλειοψηφία της αυξημένης 7μελούς σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το περασμένο έτος είχε κρίνει ότι «προκύπτει αβίαστα ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 36 του π.δ. 18/1989, σε περίπτωση άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως από περισσότερα πρόσωπα και ανεξαρτήτως της ύπαρξης δεσμού ομοδικίας μεταξύ τους, οφείλεται επί ποινή απαραδέκτου, παράβολο χωριστά για καθένα από τα πρόσωπα αυτά» και είχε παραπέμψει το όλο ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 682-684/2019 αποφάσεις της, έκρινε ότι σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης ακύρωσης πλέον του ενός προσώπου (ομαδική αίτηση με κοινό δικόγραφο), πρέπει να καταβάλλεται ένα και μόνο παράβολο των 150 ευρώ.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *