Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Διώξτε την Google από τα σχολεία – Κάνετε τους μαθητές διαφημιστές πολυεθνικών

Μόλις την Τρίτη στο λογότυπο της Google υπήρχε όλη την ημέρα το σκίτσο που έφτιαξε ο μαθητής του δημοτικού σχολείου Λιτόχωρου Πιερίας Αστέριος Ρέυνικ που νίκησε στον διαγωνισμό της εταιρείας «Doodle 4 Google» με θέμα την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο διαγωνισμό όμως είχε καταγγείλει, με ερώτησή του στον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Αμανατίδης την 1η Απριλίου 2013.

Ι.Αμανατίδης

Εγκαλούσε μάλιστα στον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο γιατί το υπουργείο Παιδείας «δεν νοείται να καλεί τους μαθητές των σχολείων της χώρας να συμμετέχουν σε διαγωνισμό δημιουργίας λογοτύπου εταιρείας, προτρέποντάς τους να λειτουργούν σαν διαφημιστές πολυεθνικών.».

Τον καλούσε μάλιστα να τερματίσει την παράδοση των δημοσίων σχολείων στις δυνάμεις της αγοράς και του κέρδους και τον ρωτούσε «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των μαθητών από παρόμοιες προωθητικές ενέργειες εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων και για τη διασφάλιση της αποσύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Ρέυνικ, κέρδισε τον διαγωνισμό «Doodle 4 Google» που είχε θέμα την Ελλάδα. Στο doodle που σχεδίασε, απεικονίζεται η θάλασσα, ο ήλιος ένα μικρό καράβι, η ελληνική σημαία και η λέξη Google.

Ο διαγωνισμός Doodle 4 Google ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές από 6 έως 18 ετών. Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν δημιουργικότητα και φαντασία για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *