Η αστυνομία επέδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να καθαρίσει τους δρόμους από τους διαδηλωτές.

Υπό βροχήν διαμαρτυρία χιλιάδων δασκάλων στο Χονγκ Κονγκ

Περισσότεροι από 1.000 δάσκαλοι σχολείων στο Χονγκ Κονγκ αψήφησαν σήμερα την καταιγίδα αρχίζοντας ένα σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για τις οποίες μερικοί ακτιβιστές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν σκληρότερα από την αστυνομία στους δρόμους της πόλης. Μετά την κλιμάκωση της βίας στη διάρκεια των λίγων τελευταίων ημέρων, οι διαδηλώσεις αυτού του σαββατοκύριακου αποτελούν δοκιμή για το αν το κίνημα διαμαρτυρίας μπορεί να διατηρήσει την ευρεία υποστήριξη που φαίνεται να διαθέτει μέχρι τώρα.

Οι διαδηλωτές λένε πως αγωνίζονται κατά της διάβρωσης της διευθέτησης «μια χώρα, δύο συστήματα», η οποία εξασφάλισε κάποια αυτονομία στο Χονγκ Κονγκ από το 1997 που η Κίνα ανέκτησε το έδαφος αυτό από τη Βρετανία.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η αστυνομία επέδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να καθαρίσει τους δρόμους από τους διαδηλωτές.

Η Γιου, ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών και δασκάλα μουσικής σε τοπικό δευτεροβάθμιο σχολείο, δήλωσε πως είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τους φοιτητές που διαδηλώνουν, έστω κι αν δεν συμφωνεί με όλες τις ενέργειές τους.

«Εκτιμώ το θάρρος τους και το γεγονός ότι νοιάζονται για το Χονγκ Κονγκ … είναι σίγουρα πιο θαρραλέοι από την κυβέρνησή μας», πρόσθεσε.

Η συγκέντρωση των δασκάλων είχε εγκριθεί από την αστυνομία και ήταν ειρηνική. Αφού συγκεντρώθηκαν στην συνοικία των επιχειρήσεων, έκαναν πορεία προς την κατοικία της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, της Κάρι Λαμ, φωνάζοντας το σύνθημα «Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ γνωρίζει τον νόμο και παραβιάζει τον νόμο». Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αναμένεται επίσης να κάνουν πορεία στις συνοικίες του Κοουλούν, όπου συχνάζουν έμποροι και τουρίστες από την ηπειρωτική Κίνα.

Το φιλοδημοκρατικό Μέτωπο Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο είχε οργανώσει τον Ιούνιο ειρηνικές πορείες ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, έχει προγραμματίσει άλλη μια διαμαρτυρία για αύριο, Κυριακή.

kathimerini.com.cy

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *