Η Νίκη Κεραμέως για τους μόνιμους διορισμούς Γενικής και Ειδικής αγωγής στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας ερωτήθηκε από το Πρακτορείο 104,9 fm σχετικά με την πρόσληψη των μόνιμων εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής στα σχολεία το 2019. Ερωτηθείσα για τον σχεδιασμό του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως απάντησε:

«Στην Ειδική Αγωγή το είχαμε πει και προεκλογικά, για εμάς υπήρχε μια προτεραιότητα, όχι γιατί η γενική εκπαίδευση δεν έχει ανάγκες, έχει μεγάλες ανάγκες . Για αυτό λοιπόν πρώτο μέλημά μας ήταν να προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Παραλάβαμε μια κατάσταση η οποία δυστυχώς ήταν σε πάρα πολύ αρχικά στάδια.

Αμέσως κάναμε μια συνάντηση με το ΑΣΕΠ και τους αρμόδιους του εν λόγω διαγωνισμού, επισπεύσαμε τη διαδικασία και προσπαθούμε οι διορισμοί αυτοί να γίνουν το συντομότερο.

Δεν θα γίνουν με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς, αλλά θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις αναπληρωτών, όμως θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση οι αναπληρωτές δε θα χάσουν τη θέση τους, οι αναπληρωτές δηλαδή θα παραμείνουν, κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι θα γίνουν και μόνιμοι με τη σύμπτωση των πινάκων.

Για τη γενική εκπαίδευση αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι βλέπουμε ποια είναι τα κενά τα οποία υπάρχουν, θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε σε ένα βάθος χρόνου, έχει ενταχθεί στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και είναι κάτι το οποίο συζητάμε και με τον πρωθυπουργό για το πώς θα καλύψουμε στοχευμένα ανάγκες που υπάρχουν και στη γενική εκπαίδευση. Δυστυχώς αυτό (σ.σ. οι προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση) ήταν κάτι που ενώ είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ για να γίνει».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *