Θεσσαλονίκη: Η Οδύσσεια θα «ζωντανέψει» σε νέο πάρκο, στο NOESIS!

Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο έρχεται για να μας ταξιδέψει στον κόσμο του Ομήρου

Της Λεμονιάς Βασβάνη στο typosthes.gr

 

Τι γνωρίζετε για τον Δούρειο Ίππο, τον Κύκλωπα Πολύφημο, την Κίρκη, την Σκύλλα και την Χάρυβδη, αλλά και για τον ίδιο τον Οδυσσέα; Για το ταξίδι του μέχρι να επιστρέψει στην Ιθάκη; Το NOESIS ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το νέο θεματικό πάρκο που θα έχει τίτλο «Οδύσσεια» και να μυήσει τους επισκέπτες του στον μαγικό κόσμο του Ομήρου.

Όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο γενικός διευθυντής του NOESIS κ. Αθανάσιος Κοντονικολάου: «Πρόκειται για μια συνεργασία με τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου “ΗΡΑΚΛΗΣ: οι 12 Άθλοι”  και των: “Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας”, “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά”, “Γιγάντιοι Δεινόσαυροι” (δηλ. τις εταιρίες παραγωγής “Dream Workers” και “Eksagon Exhibitions” ). Στον εκθεσιακό χώρο του NOESIS σε έκταση 1000m2 από τις 22 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τον Γενάρη του 2020 θα φιλοξενηθεί ένα θεματικό πάρκο για την Οδύσσεια. Αφορά κυρίως σε μαθητές και θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες από καθηγητές του ΑΠΘ, και άλλες δράσεις. Πάντα φυσικά με την δική μας σφραγίδα και με επίκεντρο την Οδύσσεια».

Τι να περιμένετε; «Τη μεγαλύτερη βιωματική εμπειρία με όλες τις περιπέτειες σε φυσικό περιβάλλον και κινούμενα ομοιώματα με ήχο (animatronix), ηθοποιούς, ανιματέρ και ένα εκπληκτικό επιτελείο δημιουργών. Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα αναβιώσει με εκθέματα που θα έχουν κίνηση, ενώ θα υπάρχει και προβολή ταινίας με χρήση VR γυαλιών. Το σκεπτικό μας είναι να αποτελεί μια διαδραστική έκθεση. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λογική του πιάνω, παίζω, μαθαίνω ζωγραφίζω ή κάνω χρήση tablet ή VR γυαλιών για να πάρω μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει την έκθεση».

Από την πλευρά του ο project manager των Dream Workers κ. Γρηγόρης Αβανίδης μας είπε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία: «Είναι το δεύτερο θεματικό πάρκο που ετοιμάζουμε στον κύκλο της μυθολογίας. Είχε προηγηθεί αυτό για τους 12 Άθλους του Ηρακλή. Στην “Οδύσσεια” θα συνδυάσουμε την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Και είμαστε σίγουροι πως θα το απολαύσουν και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά και οι οικογένειες».

 

Ο Δούρειος Ίππος μπαίνει στο NOESIS!

odysseia.jpg

Εξηγώντας την δομή της έκθεσης είπε πως «Το πρώτο στάδιο θα είναι σαν ένα μουσείο και έπειτα θα είναι η αίθουσα του ταξιδιού. Ο επισκέπτης θα μπαίνει σε ένα Δούρειο Ίππο. Εκεί θα βρίσκονται όλες οι αναμνήσεις από το ταξίδι του Οδυσσέα, από τους θεούς και τα τέρατα που συνάντησε. Θα υπάρχουν ειδικά animatronix που παραγγείλαμε από το εξωτερικό προσαρμοσμένα στην Οδύσσεια πχ για Σκύλλα και Χάρυβδη, και Λαιστρυγόνες. Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης θα το σχεδιάσει μια μεγάλη προσωπικότητα όμως αυτό θα το ανακοινώσουμε προσεχώς».

Πάντως τη δική του “πινελιά” θα βάλει και ο Γιάννης Σερβετάς που θα επιμεληθεί τα κείμενα της ξενάγησης.

Σημειώστε πως οι τιμές θα είναι προσιτές, ενώ με αφορμή τη λειτουργία του θεματικού πάρκου θα εκδοθεί και σχετικός κατάλογος.

noesis.jpg

 

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *