ΚΥΠΡΟΣ: «Πιάστηκε» στα πράσα εκπαιδευτικός – Πήρε άδεια ασθενείας και ήταν αλλού!

Εκπαιδευτικός ενώ ήταν με άδεια ασθενείας, εντοπίστηκε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.

Όπως σημειώνεται στον «Φιλελεύθερο»την καταγγελία σε βάρος της στο υπουργείο Παιδείας έκανε δημοσιογράφος το 2013 όταν διαπίστωσε το γεγονός.

Εναντίον της εκπαιδευτικού ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη. Η εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης.

Η ίδια προσέφυγε στο Διοικητικό δικαστήριο προσβάλλοντας την πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε.

Σε κατάθεσή της η εκπαιδευτικός στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας ανέφερε: «Λόγω εγκυμοσύνης που βρισκόταν στα αρχικά στάδια ο γυναικολόγος της συνέστησε άδεια ασθενείας για τη χρονική περίοδο ενός μηνός προς αποφυγή των μετακινήσεων που συνεπάγεται η μετάβαση στην εργασία της, από λύκειο σε λύκειο. Δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο, σε οκτώ παραστάσεις, τρεις εκ των οποίων συνέπιπταν εντός του χρόνου για τον οποίο η ίδια βρισκόταν εκτός της εργασίας της, στη βάση της άδειας ασθενείας του ιατρού της. Η συμμετοχή της στις παραστάσεις ήταν εθελοντική και αμισθί και έγινε στα πλαίσια εκπόνησης της μεταπτυχιακής διατριβής της». 

Για ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της, η εκπαιδευτικός προέβαλε διάφορους λόγους, ανάμεσα σε άλλα και την μεγάλη καθυστέρηση της επιβολής της ποινής, με το δικαστήριο ωστόσο να μην συμφωνεί.

«Το παρόν Δικαστήριο, ως ασκούντα έλεγχο ακυρωτικό, περιορίζεται στη νομιμότητα της πράξης και στο εύλογο των διαπιστώσεων επί των γεγονότων, χωρίς να επεμβαίνει στην ουσιαστική κρίση του διοικητικού οργάνου, εκτός εάν στοιχειοθετηθεί παράβαση νόμου ή πλάνη περί τα πράγματα ή κατάχρηση εξουσίας ή υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης, που δεν είναι η περίπτωση» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, η προσφυγή απορρίφθηκε και η εκπαιδευτικός πλήρωσε τα έξοδα 1.450 ευρώ.

tothemaonline.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *