Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο συνέδριο προσχολικής αγωγής

Κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά για τη χώρα μας, καθώς και το 2014 το 24ο EECERA φιλοξενήθηκε στην Κρήτη. Φέτος επιλέχθηκε πάλι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη. Θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής, σε κάποιες απο τις αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), αλλά και σε αίθουσες του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α).

Για πληροφορίες σχετικά με το Συνεδριο EECERA 2019 επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eecera2019.org

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει το «Διάζωμα Οργάνωση- Εκδήλωση» τουριστικό γραφείο με εξειδίκευση στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων σε όλη της Ελλάδα, που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και θα ταξιδέψει με την ομάδα του στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ολοκληρώσει την συνεργασία με ένα άψογα οργανωμένο και ικανοποιητικό για όλους τετραήμερο.

Για πληροφορίες σχετικά με το Τουριστικό Γραφείο «Διάζωμα Οργάνωση- Εκδήλωση» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.diazoma.net

O Πρόεδρος του 29ου Συνεδρίου EECERA είναι ο κος Αθανάσιος Γρηγοριάδης. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του (Α.Π.Θ) και εκείνος που προσκάλεσε το EECERA 2019 στην Ελλάδα και εργάζεται μαζί με την τοπική επιστημονική επιτροπή για την υλοποίησή του. Η τοπική επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τους εξής: Αθανάσιος Γρηγοριάδης, Δόμνα- Μίκα Κακανά, Μένη Τσιτουρίδου, Αντώνης Λενακάκης, Μαρία Μπιρμπίλη, Μαρία Παπανδρέου, Μαρία Παυλή- Κορρέ, Παναγιώτης Παντίδος, Κωνσταντίνα Δογάνη, Μαρία Γκέκα, Κώστας Βουγιούκας.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών θα πραγματοποιηθούν συμπόσια, συζητήσεις ειδικού ενδιαφέροντος (S.I.G. Meetings), συνεδρίες αναρτημένων ανακοινώσεων και ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές (Μαρία Ευαγγέλου, Jan Peeters, Elizabeth A. Shuey, Samuel J. Meisels). Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Χρήστου Φράγκου ο οποίος απεβίωσε το 2014.

Λίγα λόγια για το EECERA

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο αυτοδιοικούμενο διεθνή οργανισμό που προωθεί και μεταδίδει διεπιστημονική έρευνα σχετικά με την προσχολική ηλικία. Έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ουσιαστικά ανήκει στα εγγεγραμμένα μέλη του, που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Υπάρχει και διατηρείται λόγω της συνδρομής των μελών αυτών. Όπως είναι φυσικό, υπάρχει μια δυνατή επιστημονική ομάδα που αποτελεί την διοικητική επιτροπή του οργανισμού. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους εξής:
• Christine Pascal – Πρόεδρος, Ηνωμένο Βασίλειο
• Maelis Karlson Lohmander- Αντιπρόεδρος, Σουηδία
• Tony Bertram- Συντονιστής, Ηνωμένο Βασίλειο
• Irene Gunning, Ireland
• Jóhanna Einarsdóttir, Iceland
• Júlia Formosinho, Portugal
• Margy Whalley, Ηνωμένο Βασίλειο
• Eleni Loizou, Κύπρος

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό EECERA επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eecera.org

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *