«Αν υπάρχει ζωή, θέλω νά ζήσω» – Το βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου με τη Realnews

Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, με 100 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ανθρώπινη φύση και για το πρόσωπο του αληθινού Θεού.

«Αν υπάρχει ζωή, θέλω νά ζήσω»

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, με 100 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ανθρώπινη φύση και για το πρόσωπο του αληθινού Θεού, στην Realnews που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Βιογραφικό του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Αστροφυσική, την Μηχανολογία και την Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Harvard και το ΜΙΤ. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης σε νοσοκομεία της Βοστώνης, στον τομέα της Αιμοδυναμικής της καρδιάς και των αγγείων και ως επιστημονικός σύμβουλος φημισμένων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας

Σπούδασε Θεολογία στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και είναι διδάκτορας της Βιοηθικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επίτιμος διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας.

Το έτος 1993 ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, του οποίου είναι έκτοτε και πρόεδρος, από δε το 1998 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Στο κοινωνικό επίπεδο, εκτός από την ευρεία του δράση στον τομέα του πολιτισμού και της αντιμετώπισης της φτώχειας, το έτος 2010 ίδρυσε την πρώτη μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα με το όνομα ΓΑΛΙΛΑΙΑ, η οποία διαθέτει πρότυπο Ξενώνα και περιθάλπει ασθενείς προχωρημένου σταδίου, κυρίως καρκινοπαθείς και πάσχοντες από νόσο του κινητικού νευρώνα.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη το 2004.

Διαβάστε επίσης...

Ο δήμος Μαραθώνα ζητά την περικεφαλαία του Μιλτιάδη από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

TweetΤην αυθεντική περικεφαλαία του στρατηγού Μιλτιάδη που φορούσε στην ιστορική μάχη του Μαραθώνα ζητά ο …

To Δημοτικό Σχολείο στη Ροδόπη που απέκτησε «καλλιτεχνική» αίθουσα

TweetΣε μια ακόμα αξιέπαινη κίνηση προχώρησε το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου με κατασκευή …

Η σχολική εκδρομή από το Ρέθυμνο που κατέληξε σε τραγωδία με 21 νεκρούς (φωτό)

TweetΣαράντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από τον τραγικό πνιγμό 21 κοριτσιών στην θαλάσσια περιοχή της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *