Χωρίς επίβλεψη, στο Facebook, τα μισά παιδιά Δημοτικού

Το Διαδίκτυο έχει μπει στην καθημερινότητα, τόσο των μεγάλων ανθρώπων που το χρησιμοποιούν για διασκέδαση και εργασία, όσο και στα μικρά παιδιά που αρχίζουν να εξερευνούν τον… κόσμο του Ίντερνετ από τα χρόνια του δημοτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος ασφαλούς Διαδικτύου που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η πλειονότητα (98%) των μαθητών που πηγαίνουν στο δημοτικό δήλωσε πως χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά το Διαδίκτυο, ενώ μόλις το 17% πιστεύει ότι έχει επίβλεψη από κάποιον μεγαλύτερο.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 651 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού, 17 σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έδειξαν ότι οι μαθητές εκτιμούν ότι είναι σωστό να μην ξεπερνά τη μία ώρα ημερησίως ο χρόνος περιήγησής τους στο Διαδίκτυο, αλλά το 41% μπαίνει στο διαδίκτυο έως 3 ώρες την ημέρα, ενώ ένα ποσοστό 20% χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για περισσότερες από 3 ώρες ημερησίως.

Το ποσοστό των μαθητών που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους για να μπουν στο διαδίκτυο φτάνει το 37%, ενώ το ποσοστό των μαθητών που επισκέπτονται και Internet cafe αγγίζει το 39%. Ακόμα, τα στοιχεία δείχνουν ότι, το 83% παίζει παιχνίδια online, το 89% μπαίνει στο YouTube, και οι μισοί από αυτούς που μπαίνουν στο Ίντερνετ έχουν ένα λογαριασμό facebook. Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό που άγγιζε το 33% δήλωσε ότι έχει μιλήσει με αγνώστους έστω μία φορά.

Σημαντικές διαφορές εμφανίζονται όμως μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στις απαντήσεις τους. Τα αγόρια σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τα κορίτσια δήλωσαν ότι επισκέπτονται Internet cafe, παραμένουν στο Διαδίκτυο πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, και συνομιλούν με αγνώστους. Αντιθέτως, τα κορίτσια πιστεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα αγόρια ότι έχουν την επίβλεψη των γονιών τους όταν μπαίνουν στο διαδίκτυο και απασχολούνται μόνο μία ώρα την ημέρα στο Διαδίκτυο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *