Ôï êôÞñéï ôçò ÂïõëÞò ôùí ÅëëÞíùí. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το πρωί της Τετάρτης ορκίζονται οι νέοι βουλευτές

Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00

Ανοίγει ξανά το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου η Βουλή για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Της εναρκτήριας συνεδρίασης της Βουλής θα προεδρεύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ως ο πρώτος τη τάξει -σύμφωνα με τον Κανονισμό- Αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί.

Εκείνος θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν και ο κατάλογος θα καταχωρηθεί στα πρακτικά.

Αμέσως μετά στην αίθουσα της Ολομέλειας θα εισέλθει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, που θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά όσοι βουλευτές το επιθυμούν, θα δώσουν πολιτικό όρκο, ενώ στη συνέχεια θα ορκιστούν στο Κοράνι οι μουσουλμάνοι βουλευτές.

Νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι «θα είμαστε θεσμικά κοντά στο νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο άνδρες είχαν όλη την εβδομάδα μια στενή και πολύ καλή συνεργασία, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, προκειμένου ο κ. Τασούλας να έχει πλήρη εικόνα και να είναι έτοιμος στα νέα του καθήκοντα.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής». Αποκρούοντας, συγκεκριμένα, την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική» και ξεκαθάρισε:

«Θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού».

Το πρωί της Τετάρτης ορκίζονται οι νέοι βουλευτές

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *