Κύπρος : Αντιδρούν οι γονείς στην απόφαση οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους

Συνάντηση είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς Μέσης Εκπαίδευσης με την Επιτροπή για την αλλαγή κανονισμών λειτουργίας σχολείων στην Κύπρο.

Της σημερινής συνεδρίας προηγήθηκε συνάντηση της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, με το Υπουργείο Παιδείας, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων το δικαίωμα των καθηγητών να διδάσκουν στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

Η πιο πάνω απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων. Αντίδραση, η οποία προκάλεσε έντονη συζήτηση κατά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση με την Επιτροπή.

Αντιδρούν οι γονείς

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε «οι Κανονισμοί είναι ξεκάθαροί. Το σημείο 3 (Α) απαγορεύει οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν στο σχολείο που βρίσκονται τα παιδιά τους».

«Θεωρούμε αθέμιτο να παραβιάζονται οι κανονισμοί του σχολείου και δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα να παρανομήσει», είπε ο κ.Νικηφόρου.

Το Υπουργείο Παιδείας

Σε τοποθέτησή του στο Sigmalive, o Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Λούης Κυπριανός, σημείωσε πως «προτεραιότητά μας είναι η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Από τηn στιγμή που δεν το απαγορεύουν οι Κανονισμοί, δεν μπορούμε να στερήσουμε από έναν εκπαιδευτικό κάτι το οποίο είναι λογικό και που εν των πραγμάτων διαφυλάσσεται από τους Κανονισμούς, η μη παρέμβασή του καθηγητή-γονιού στο έργο του σχολείου ούτε να διδάσκει στην τάξη του».

Οι κανονισμοί

Πάντως, οι κανονισμοί φαίνονται ξεκάθαροι και στους οποίους σημειώνονται τα εξής:

Α) Οι διδάσκοντες και οι υπάλληλοι σχολείου δεν εργάζονται στο ίδιο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους, εκτός αν υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους δίδεται σχετική έγκριση από το επαρχιακό Π.Λ.Ε. και τη Διεύθυνση Μ.Τ.Ε.Ε.

Β) Εκπαιδευτικοί στους οποίους έχεις δοθεί κατ΄ εξαίρεση έγκριση να εργάζονται στο σχολείο όπου φοιτεί το παιδί τους δεν διδάσκουν σε τάξη όπου φοιτεί το παιδί τους, ούτε εμπλέκονται σε διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.

* Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε συγκεκριμένο σχολείο και έχουν πάρει έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις μπορούν να είναι μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά να μην κατέχουν θέση στην γραμματεία του Συνδέσμου.

www.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *