ActionAid : Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος MigratED

Σεμινάριο εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μετανάστευση και τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από τα οπτικοακουστικά μέσα στην εκπαίδευση

Εάν είστε εκπαιδευτικός σε Γυμνάσια και Λύκεια ή εμψυχωτής/τρια ομάδας εφήβων, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε ένα από τα δύο σεμινάρια διάρκειας 7 ωρών, που διοργανώνει η ActionAid και ο Καρπός στο πλαίσιο του προγράμματος MigratED (Erasmus+), στις 21 και 28 Σεπτεμβρίου.

Το MigratED στοχεύει στο να αναδείξει διαφορετικές αφηγήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μετανάστευση και τον διαπολιτισμικό διάλογο στην εκπαίδευση με όχημα τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη διεθνή εκπαίδευση στην Μπολόνια (Ιανουάριος 2019) σε συνεργασία με την ΑctionAid και τον Καρπό. Τα σεμινάρια βασίζονται σε συμμετοχικές μεθόδους, την ομαδική εργασία και την ανοιχτή συζήτηση. Περιλαμβάνουν την παρουσίαση καλών πρακτικών, δραστηριότητες και εργαστήρια για την βέλτιστη αξιοποίηση οπτικοακουστικών μέσων τόσο στην τυπική όσο και τη μη τυπική εκπαίδευση.

Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πιο συγκεκριμένα τις δράσεις του προγράμματος MigratED και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε με το σχολείο ή την ομάδα σας τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ActionAid, Μεσογείων 204, 15561 Χολαργός και μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια από τις 2 διαθέσιμες ημερομηνίες.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/migrated/

Δηλώστε συμμετοχή

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *