Η Αρχ. Ολυμπία στην ειδική έκδοση του National Geographic

Αφιέρωμα στα κορυφαία μνημεία
παγκόσμιας κληρονομιάς…

Νάνσυ Σπυροπούλου – patrisnews.com

Μια ακόμα διεθνή αναγνώριση τόσο της ιστορικότητας όσο και της αυθεντικής ομορφιάς του τόπου, αποτελεί για την Ολυμπία η παρουσίαση στην ειδική έκδοση του National Geographic και της UNESCO με τίτλο «Περιηγήσεις στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ευρώπης» («World Heritage Journeys Europe Explore European History and Culture»)μαζί με άλλους 33 επιλεγμένους χώρους – Μνημεία της παγκόσμιας κληρονομίας της Ευρώπης.

Στην αναφορά της ειδικής αυτής έκδοσης που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, γίνεται αναφορά τόσο στην «γέννηση» των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και στο τι μπορεί να επισκεφθεί και να δει κανείς εντός του Αρχαιολογικού χώρου.

Σημαντική συνεισφορά σε ένα ακόμα «παράσημο» που θα φέρει πλέον πάνω της Αρχαία Ολυμπία είχε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας η οποία, στο πλαίσιο του προγράμματος «World Heritage Journeys», συνεργάζεται σταθερά και αδιάλειπτα τα τελευταία δύο χρόνια με την UNESCO και τη National Geographic, στη δημιουργία εμπνευσμένου, έγκυρου και ποιοτικού περιεχομένου που αφορά στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και ευρύτερα της Ηλείας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών από όλες τις περιοχές του πλανήτη και ειδική στόχευση τις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Β. Αμερικής

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Με την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτού του καλαίσθητου τεύχους, η UNESCO συνεχίζει την διεθνή καμπάνια αφιερωμένη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τον βιώσιμο περιηγητικό τουρισμό.  Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως άξονα τον διαδικτυακό κόμβο «World Heritage Journeys».

Μέσω αυτού, οι επίδοξοι ταξιδιώτες προσκαλούνται να ακολουθήσουν τέσσερις διαδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς – την αρχαία, την ρομαντική, την βασιλική και την υπόγεια – οι οποίες δημιουργήθηκαν για διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες από την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *