Ζημιές στα περισσότερα σχολεία της Χαλκιδικής

Μικρές υλικές ζημιές στα περισσότερα σχολεία, αλλά και σε ορισμένα δημόσια κτίρια, προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε προχθές το βράδυ τη Χαλκιδική, όπως προέκυψε από την αυτοψία που διενήργησε η εταιρεία Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ).

Στο πρώτο 24ωρο ελέγχθηκαν 12 κτίρια (σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και το Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας) και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των πρώτων αυτοψιών. Επίσης σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την καταγραφή και την επιδιόρθωση των ζημιών.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της ΚΤΥΠ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Χαρωνίτη και τον γενικό διευθυντή Έργου της εταιρείας, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο βρίσκονται από χθες στην Χαλκιδική, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά, μετά από ελέγχους στα παρακάτω κτίρια διαπιστώθηκαν οι εξής ζημιές:

1. Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο αρκετών κεραμιδιών της στέγης καθώς και αποξήλωση των οριζόντιων υδρορροών.

2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση τμήματος κιγκλιδωμάτων περίφραξης του αύλειου χώρου λόγω καταπτώσεις δέντρων.

3. 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, στο οποίο δεν εντοπίστηκαν ορατές ζημιές παρά μόνο αποκόλληση ενός τμήματος υδρορροής

4. Λύκειο Καλλικράτειας, όπου εμφανίζεται μετατόπιση – αποξήλωση μονάδων κλιματισμού στο δώμα του κτιρίου.

5. Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, στο οποίο δεν παρουσιάζονται ορατές ζημιές στην επικάλυψη του κτιρίου όμως από μαρτυρία κατά την έντονη βροχόπτωση υπήρχε εισροή υγρασιών και διέλευση αυτών από τις ηλεκτρικές οδεύσεις.

6. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκαν σποραδικές αποκολλήσεις τμημάτων επιχρίσματος στην πίσω όψη του κτιρίου επί οδού και στην πλαϊνή επί της οδού Θεσσαλονίκης. Επίσης στον αύλειο χώρο η κατάπτωση δέντρου προκάλεσε αποκόλληση στηθαίων παρτεριού και ανωμαλία στην επιφάνεια πλακών πεζοδρομίου σε χώρο προαυλισμού.

7. 1ο Γυμνάσιο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου.

8. Γενικό Λύκειο Μουδανιών, όπου παρουσιάζεται αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου καθώς και καταπτώσεις μεταλλικών ιστών στήριξης κεραιών.

9. 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου

10. 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές.

11. Βρεφονηπιακός σταθμός Μουδανιών, στον οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου. Κατάπτωση δέντρων.

12. Τεχνικό – Επαγγελματικό Λύκειο- ΙΕΚ Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές.

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *