Ξεσπάθωσαν οι παπα-δάσκαλοι για Πρέσπες, διδασκαλία Κορανίου, συνταγματική αναθεώρηση

Πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Πανάγαθου Τριαδικού Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ η 37η Γ.Σ. του συνδέσμου μας στην όμορφη πόλη των Γρεβενών.


Αισθανθήκαμε την ίδια πάντα συγκίνηση όπως πάντα πατώντας τα ιερά χώματα της μιας και μοναδικής ένδοξης Ελληνικής Μακεδονίας.

Πενήντα (50) Παπαδάσκαλοι απ την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη απ τον Μυστρά ως την Κόνιτσα τύχαμε θερμής, εγκάρδιας,πατρικής φιλοξενίας απ τον Επίσκοπο κ. κ.Δαβίδ καθώς και απ τους εκλεκτούς αδελφούς π.Θωμά Γάκη ταμία του Δ.Σ π.Ελευθέριο Μαυρίδη και π.Αλέξανδρο Φιλιόπουλο κάνοντας μας να αισθανθούμε σαν τον τόπο μας..

Ο θεσμός του Ιεροδιδασκάλου ο οποίος δυστυχώς τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε -βλέπετε επιτακτική ανάγκη των κρατούντων ήταν ο διορισμός μουσουλμάνων Ιεροδιδασκάλων στην

Θράκη διδάσκοντας κοράνιο και τουρκική γλώσσα-εξοβελίζοντας το ράσο μέσα απ την Παιδεία και τα σχολεία τα οποία υπηρετήσαμε όλοι καταθέτοντας ψυχή τε και σώματι το είναι μας στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας με ορθόδοξη παράδοση με τον αρχαίο αθάνατο ελληνικό πολιτισμό μας και με την Ιστορία της Πεφιλημένης μας Πατρίδας και η οποία παραχαράσσεται τελευταία με πολύ ευκολία.

Περαίνοντας την Γ. Σ. ολόθυμα οι σύνεδροι έγκριναν το παρακάτω ψήφισμα -αγωνία όλων μας για αυτά που διαδραματίζονται στην αγαπημένη μας πατρίδα. .

Ψήφισμα Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 37η Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά της Ένδοξης Μακεδονίας μας προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Ένας ολόκληρος χρόνος συμπληρώθηκε από την αποφράδα εκείνη ημέρα της υπογραφής της «Συνθήκης των Πρεσπών» και μετά την κατάθεση ψηφίσματος στην Κατερίνη πέρυσι, ερχόμεθα στα Γρεβενά να υψώσουμε για ακόμη μια φορά φωνή διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του ονόματος, της ταυτότητας, της εθνότητας, της γλώσσας της Μιας Ελληνικής Μακεδονίας στη γείτονα χώρα. Όλοι μας όμως γνωρίζουμε και εμείς πρώτοι ότι τίποτα δεν χάνεται ούτε σβήνεται όσο το διατηρούμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας…

Καταθέτουμε την αγωνία μας και την στήριξή μας μα και συνάμα την προσευχή μας για τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες που βιώνουν καθημερινά σωματική και ψυχολογική πίεση, απώλεια περιουσιακών στοιχείων καθώς και τον κίνδυνο εξαιτίας της εμφυλιακής σύγκρουσης που ζει η Αλβανία.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκ μέρους των ιθυνόντων για την λεγόμενη Συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21.

Η εισαγωγή του όρου «ουδετεροθρησκεία» στο άρθρο 3 σκοπό έχει:

1. Την αποκοπή της Μητέρας Εκκλησίας απ’ το Ελληνικό κράτος. Αυτό βάζει νάρκη στα θεμέλια της σχέσεως του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου αλλά και των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών εντός Επικρατείας όπως η Ημιαυτόνομος Εκκλησία της Κρήτης με τραγικές συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

2. Η κατάργηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών μεταβάλλοντάς το σε θρησκειολογικό, ξένο προς την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

3. Κατάργηση θρησκευτικών αργιών και ορθοδόξων συμβόλων.

Στο άρθρο 21 θέλοντας να εξαλείψουν την έννοια της οικογένειας της Ελληνικής Οικογένειας αντικαθιστούν την φράση «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους».

Αποτελεί ύψιστη υποκρισία ότι ενδιαφέρονται για την στήριξη της υπογεννητικότητας και του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος και αντί να ψηφίζουν γενναία μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών και των παιδιών τους, προσπαθούν να διαλύσουν το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας μας.

Εμείς οι 50 Παπαδάσκαλοι που σμίξαμε στην όμορφη πόλη των Γρεβενών θα υπενθυμίζουμε μαζί με τους αδελφούς που λόγοι υγείας και απόστασης τους εμπόδισαν να είναι κοντά μας – ότι ο Αγώνας και η Αντίσταση κόντρα στο ρεύμα θα γίνεται πάντα απ’ τους λίγους για να ακολουθήσουν οι πολλοί.

«Η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί».

Ήρθε η στιγμή να υψώσουμε φωνή και ανάστημα σε όλα αυτά που κάνουν μικρότερη την Πατρίδα μας και περιθωριοποιούν την Ορθόδοξη πίστη μας και την Εκκλησία του Χριστού μας.

Ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να ευλογεί το λαό μας, να μας ενδυναμώνει στη δύσκολη καθημερινότητά μας και η Παναγία Μάνα μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να φυλάει την Πατρίδα μας εκ παντοίων κινδύνων.

Γρεβενά 2 Ιουλίου 2019

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
π. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Αντιπρόεδρος
π. ΘΩΜΑΣ ΓΑΚΗΣ Ταμίας
π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ Γραμματέας
π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μέλος

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *