Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας εκπαιδευτικών που αποκλείονται λόγω … παράβολου!!

H επιστολή που ακολουθεί στάλθηκε από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Υπουργό Παιδείας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας αλλά και στην Υφυπουργό, σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ/2019. Το παρόν κείμενο στάλθηκε ενυπόγραφο από εκπαιδευτικούς, αλλά για λόγους προσωπικών δεδομένων δημοσιεύουμε την επιστολή χωρίς τα ονόματα αυτών που συμμετείχαν.

Υποσημείωση: Στο συνέδριο της Δ.Ο.Ε. παρευρέθηκαν εκπρόσωποί μας, αλλά δε μπόρεσαν να συμμετέχουν στη συζήτηση λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε.

«Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ,

είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πρόσφατα κληθήκαμε, μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, να λάβουμε μέρος στον ανοιχτό διαγωνισμό μοριοδότησης της 3ΕΑ/2019. Ο πίνακας κατάταξης που θα προκύψει από την προκήρυξη αυτή, θα αποτελέσει τη δεξαμενή του Υπουργείου για διορισμούς αλλά και για προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τρία ολόκληρα χρόνια.

Δυστυχώς, λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, πολλοί εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους και οι υπογράφοντες αυτής της επιστολής, παραπλανήθηκαν και πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παραβόλο που απαιτούταν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Επειδή η ημερομηνία κατάθεσης προσόντων στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ημερομηνία των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΑΣΕΠ αλλά και η καταληκτική ημερομηνία του παραβόλου διέφεραν.
Επειδή στο παράβολο που εκδώσαμε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ήταν διαφορετική από αυτήν της προκήρυξης 3ΕΑ, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση.Επειδή το σύστημα πληρωμών παραβόλου μέσω web banking έχει λανθασμένα την έκδοση του παραβόλου στην κατηγορία «Πληρωμές Δημοσίου» κάτι που παραπλάνησε πολλούς εκπαιδευτικούς και θέωρησαν ότι το παράβολο πληρώθηκε, ενώ απλά εκδόθηκε.

Επειδή με την έκδοση παραβόλου, λάβαμε email επιβεβαίωσης με τον κωδικό παραβόλου.
Επειδή το σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΑΣΕΠ οριστικοποίησε τις αιτήσεις με τον προαναφερθέντα κωδικό, παρόλο που αυτές είχαν εκκρεμότητα την πληρωμή του παραβόλου.

Επειδή οι πίνακες που θα προκύψουν από την προκήρυξη έχουν τριετή ισχύ, με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε από πιθανούς διορισμούς (είτε μόνιμους, είτε ως αναπληρωτές).
Επειδή το αντίτιμο του παραβόλου είναι τρία ευρώ, ποσό αμελητέο για να καθορίσει την τύχη τόσων εκπαιδευτικών για τρία χρόνια.

Επειδή στηρίξαμε τόσα χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά ως αναπληρωτές.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

σας καλούμε να ρυθμίσετε το άδικο θέμα που προέκυψε εις βάρος μας με την πληρωμή του παραβόλου. Σας καλούμε να λάβετε υπόψιν τα παραπάνω και να μεταθέσετε την καταληκτική ημερομηνίας πληρωμής τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα, έτσι ώστε να καλυφθεί η διαφορά των οριστικών ημερομηνιών (δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στην καταληκτική ημερομηνία μέσω taxisnet που αναγράφοταν στο παράβολο με την καταληκτική ημερομηνία βάσει προκήρυξης).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων Με εκτίμηση»

Διαβάστε επίσης...

Ο τυφλός Μαραθονωδρόμος

TweetΜια ιδιαίτερη στιγμή του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο τερματισμός του δρομέα με …

Σήμερα το μεσημέρι η σπάνια «βαθιά» διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Hλιο

TweetΗ σχετικά σπάνια διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο θα είναι ορατή σήμερα από …

Θλίψη στον Πύργο για το θάνατο του Σπύρου Σταθόπουλου

TweetΟ Σπύρος Σταθόπουλος ήταν εκπαιδευτικός ΠΕ06 Αγγλικών και υπηρετούσε σε σχολεία του Πύργου Ηλείας.Νοσηλευόταν από …

Ένα σχόλιο

  1. Καλημέρα!Είμαι κι εγώ μια από τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ,που παραπλανήθηκε με το παράβολο.Πώς θα μπορέσω να συμμετάσχω κι εγώ σε οποιαδήποτε σχετική με αυτό κίνηση και να έρθω σε επαφή με τους συναδέλφους ,που έγραψαν την επιστολή προς το υπουργείο;Η ΔΟΕ δηλώνει ουδετερότητα μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *