Μέσα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία

Το πατρικό του σπουδαίου ποιητή που ήταν 9 φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας γίνεται μουσείο και ανοίγει τις πόρτες του.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερες έλληνες λογοτέχνεις του 20ου αιώνα. Ο Λευκαδίτης Άγγελος Σικελιανός με ρίζες από την Κεφαλλονιά και την Βενετία σημάδεψε τα ελληνικά γράμματα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα και έθεσε με το σημαντικό έργο του τον εαυτό του υποψήφιο εννέα φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Στο πράσινο νησί του Ιουνίου από εχθές έχει πλέον ανοίξει επίσημα τις πόρτες του το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγγελος Σικελιανός, έβδομο και τελευταίο παιδί του καθηγητή Γαλλικών Ιωάννη Σικελιανού και της Χαρίκλειας Στεφανίτση.

Το όμορφο νεοκλασσικό αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος η οποία και χρηματοδότησε τις μελέτες αποκατάστασης, καθώς και τις μουσειολογικές μελέτες για την μετατροπή της σε Μουσείο Άγγελου Σικελιανού. .

Πρόκειται για το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα το οποίο δεν αποτελεί απλά ένα μουσείο ενθυμημάτων. Η διεθνούς εμβέλειας λογοτεχνική προσωπικότητα του Λευκαδίτη ποιητή, ο οποίος υπήρξε εννέα φορές υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, παρουσιάζεται και αναλύεται με διαδραστικό τρόπο σε συνάρτηση με την αληθινή πορεία της ζωής του. Με αυτό τον τρόπο, η μουσειολογική προσέγγιση ακολουθεί τρόπους επιστημονικά ευσύνοπτους και συνάμα ανθρώπινους και οικείους.

Μπες στο σπίτι του Σικελιανού στο βίντεο που ακολουθεί.

womantoc.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *