Με τη Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ η Πρόεδρος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών μετά το διορισμό της – Αντιδράσεις από τη ΔΟΕ για τους επιλεκτικούς διορισμούς

Με την Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται  στις Εκλογές για το Δήμο Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών η οποία συμπεριλαμβανόταν στις τυχερές που διορίστηκαν πρόσφατα μετά από δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν ελάχιστους εκπαιδευτικούς και αδίκησαν χιλιάδες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και σχόλια για τα “παιδιά της κυβέρνησης” τα οποία δικαιώθηκαν μετά από πολιτική απόφαση.Τα σχόλια των εκπαιδευτικών εστιάζουν στο γεγονός πως πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον διορισμό των Επιτυχόντων Ασεπ 1998 και Ασεπ 2008, εκδήλωση των διορισθέντων στην οποία παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Ηλίας Γεωργαντάς, η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ  Ά Θεσσαλονίκης.

Ολοι οι παραπάνω είχαν κληθεί από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπληρωτών κα.Μαρία Σπανού με σκοπό να γιορτάσουν την αίσια έκβαση του πολυετούς αγώνα τους!!Αυτό αποδεικνύει την πολιτική απόφαση του διορισμού λένε κάποιοι διότι αν ο διορισμός δεν ήταν πολιτικός προφανώς θα έπρεπε να κληθούν οι ηρωικοί δικαστές που μονιμοποίησαν εκπαιδευτικούς και όχι οι ανάλγητοι πολιτικοί που αν και είχαν υποσχεθεί να μονιμοποιήσουν όλους τους αναπληρωτές μονιμοποίησαν ελάχιστους και μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Πάντως η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κα.Κατερίνα Νοτοπούλου στάζει μέλι για τη Μαρία Σπανού χαρακτηρίζοντάς τη ως “Μία υπέροχη γυναίκα, άξια και ικανή” με την οποία προχωράνε μαζί.

Η ίδια η Πρόεδρος των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών δηλώνει : “Η θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης το 2018, υπήρξε ορόσημο για την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου Νηπιαγωγείου, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο.
Προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου προσχολική εκπαίδευση, θέτουμε ως πρωταρχικό μας στόχο την εξασφάλιση των αναγκαίων σχολικών χώρων για την επιτυχή εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
” Υπερασπίσου το παιδί…. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.”

 

Την ίδια στιγμή η αντίδραση της ΔΟΕ είναι σκληρή για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.Με ανακοινωσή της η Ομοσπονδία τονίζει τα εξής :

 

Για τη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών–επιτυχόντων στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. 2008

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της ψήφισης κρίσιμων νόμων για την εκπαίδευση με αιφνιδιαστικό τρόπο και με απουσία διαλόγου,  ψήφισε τη Μεγάλη Τρίτη τον νόμο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».  

Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις για τις οποίες έγινε πολύς λόγος (Συγχώνευση Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας …) περιλαμβάνεται και η μονιμοποίηση αριθμού εκπαιδευτικών–επιτυχόντων στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. 2008 με την   εξαίρεσή τους, μάλιστα, από την υποχρέωση διετούς παραμονής στη θέση διορισμού  που επιβάλλει ο ν. 4589/2019 για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν (άρθρο 252).                                   

Ο διορισμός εκπαιδευτικών με αποφάσεις δικαστηρίων (ή ακόμα και με υποτιθέμενες αποφάσεις) και όχι με πολιτική απόφαση που θα θέτει οριστικό τέρμα στη χρόνια αδιοριστία που έχει διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση, αποτελεί εμπαιγμό του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπονομεύει τις διαδικασίες  των συλλογικών θεσμικών διεκδικήσεων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, την οποία το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε, από τον Σεπτέμβριο ακόμη, προειδοποιήσει για το ολίσθημα στο οποίο ετοιμάζεται να οδηγηθεί. Επιλέγει να μη δώσει ουσιαστική λύση στη χρόνια αδιοριστία την οποία βιώνουν και πολλοί επιτυχόντες των αλλεπάλληλων διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. τη στιγμή που με αποφάσεις αλλαγής στο πρόγραμμα των σχολείων έχει προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Μέσα στην τραγική αυτή κατάσταση  κάποιοι εκπαιδευτικοί προχώρησαν  στη δικαστική διεκδίκηση του διορισμού τους με αρκετά δικηγορικά γραφεία να εκμεταλλεύονται τις αντικρουόμενες επιδιώξεις που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν και αθέμιτες  μη θεσμικού χαρακτήρα  πιέσεις ομάδων σε βάρος, τελικά, των υπόλοιπων αδιόριστων εκπαιδευτικών και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω είναι εκτός κάθε πλαισίου κοινής λογικής και δεοντολογίας η υιοθέτηση από την πολιτεία της στάσης ότι θα αποφασίζει με βάση δικαστικές αποφάσεις και μόνο  για όσους έχουν προσφύγει.

 Το «παιχνίδι» του Υπουργείου είναι σαφές και βαθιά πολιτικό. Οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στα δικηγορικά γραφεία με στόχο την απαξίωση των συλλογικών διεκδικήσεων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί τον άμεσο διορισμό όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου και όχι αποσπασματικούς διορισμούς που μόνο αίσθημα αδικίας γεννούν για το μεγάλο σύνολο των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *