Γαβρόγλου σε ΚΚΕ: «Δεν ήξερα ότι είστε τόσο θρησκευόμενοι»

Σε υψηλούς τόνους και με πολλές κόντρες ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στην Παιδεία, τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά τον καβγά του Κώστα Τζαβάρα της ΝΔ με τον Γιώργο Βαρεμένο του ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, με τους δύο να τσακώνονται για τη… θρησκεία. Ωστόσο ο κ.Γαβρόγλου ειρωνεύτηκε και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας του ότι θα του έστελνε βοηθούς για την ανάγνωση του νομοσχεδίου που ήταν μεγάλο.

Θανάσης Παφίλης: «Είναι άθλιο και απαράδεκτο το ότι έρχεται το νομοσχέδιο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ολα τα νομοσχέδια που αφορούν παιδεία έρχονται ή καλοκαίρι ή τέτοιες μέρες με κλειστά σχολεία.»

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ειρωνικά στον κ. Παφίλη.

Κώστας Γαβρόγλου: «Επειδή ο εκπρόσωπος ΚΚΕ είπε ότι είναι άθλιο επειδή έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα. δεν ήξερα ότι είναι τόσο θρησκευόμενο το ΚΚΕ».Θανάσης Παφίλης: «Τι λετε τώρα;Κώστας Γαρβόγλου: «Σας παρακαλώ, δεν είναι θέση αυτή»Θανάσης Παφίλης: «Δεν θα μας ειρωνεύεστε»Κωστας Γαρβόγλου: «Μα μόνο με ειρωνεία μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτή τη θέση».

Όμως οι από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και οι φωνές των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο 1200 σελίδων προκάλεσε εκ νέου ειρωνείες του Υπουργού Παιδείας αυτή τη φορά προς τη Νέα Δημοκρατία.

Κώστας Γαβρόγλου: «Η εικόνα πρέπει να έχει και περιεχόμενο. Το πρόβλημα σας είναι ότι είναι μεγάλο; Επρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση».Κωστής Χατζηδάκης: «Για όνομα του Θεού είναι προσβολή αυτό»

Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο Γιώργος Βαρεμένος για να υπερασπιστεί τον Κώστα Γαβρόγλου, παρά τις ειρωνείες του υπουργού.

Γιώργος Βαρεμένος: «Κύριε Χατζηδάκη είναι διαδικασία αυτή;»Βασίλης Κικίλιας: «Γιατί είναι διαδικασία να μας λέει πάρτε βοηθούς; πού νομίζετε ότι είστε;»

Διαβάστε επίσης...

Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών

Tweet Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και …

ΗΠΑ: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

TweetΈνας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία προκλήθηκε …

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στέλνει μήνυμα στους εξωγήινους;

TweetΟι βόλτες στο Google Maps έχουν φέρει αρκετές φορές στην επιφάνεια περίεργες και εντυπωσιακές ειδήσεις, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *