Νέα εισβολή αγνώστων και καταστροφές σε σχολείο στα Χανιά

Μεγάλες καταστροφές υπέστη το Γυμνάσιο Αμπεριά στα Χανιά από την νέα εισβολή που πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες. Για πολλοστή φορά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας διαπίστωσαν ότι το σχολείο είχε παραβιαστεί.

«Βρισκόμαστε μπροστά σ αυτό το νοσηρό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο καταστρέφει το σχολείο που του διδάσκει ακριβώς το αντίθετο. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για το ότι τα παιδιά εκδηλώνουν αυτή την αρνητική συμπεριφορά» τονίζει ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Χανίων, Πάνος Κορακοβούνης.

Οι δράστες μπήκαν από την αυλή του Λυκείου και σπάζοντας τη τζαμαρία εισέβαλαν στον χώρο και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου και άνοιξαν με λοστό την πόρτα.

«Οι δράστες μπήκαν από την αυλή του Λυκείου και σπάζοντας τη τζαμαρία εισέβαλαν στο χώρο και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου. Άνοιξαν με λοστό την πόρτα και ξέσπασαν με μένος σε έπιπλα, βιβλία και ηλεκτρονικές συσκευές» αναφέρει ο Αντώνης Θωμαδάκης, Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Χανίων.

Όπως καταγγέλλουν οι διευθύνσεις των σχολείων, στο σχολικό συγκρότημα βρίσκουν συχνά καταφύγιο χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Το φαινόμενο περιορίστηκε στο γυμνάσιο μετά την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

«Εδώ είναι ένας τεράστιος χώρος αφύλακτος, πολλοί έρχονται είτε για χρήση είτε για πλάκα. Νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει» συνεχίζει ο κ. Θωμαδάκης

«Τουλάχιστον στο γυμνάσιο από τότε που τοποθετήθηκαν κάμερες δεν έχουμε κανένα περιστατικό. Όμως θα πρέπει αυτά τα περιστατικά να εκλείπουν όχι με την τοποθέτηση των καμερών αλλά με το να πεισθούν οι νέοι ότι δεν οδηγεί κάπου αυτό» λέει από την πλευρά του ο κ. Κορακοβούνης.

Μέτρα φύλαξης του σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς ζητά από τον δήμο Χανίων και τις αστυνομικές αρχές ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα σχολεία της περιοχής αποτελούν τα τελευταία χρόνια σταθερό στόχο βανδάλων και συχνά εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές.

«Είναι ανησυχητικό γιατί είναι επαναλαμβανόμενο. Συνήθως κάθε αρχή της εβδομάδας διαπιστώνουμε εισβολή αγνώστων με βανδαλισμούς, καταστροφές, κλοπές» υπογραμμίζει ο προϊστάμενος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Άνδρες της σήμανσης έσπευσαν από νωρίς στο σχολείο ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών.

«Ίσως να ήθελαν να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στο θεσμό του σχολείου βανδαλίζοντας το και δευτερευόντως να αφαιρέσουν κάποια αντικείμενα όπως ένα λάπτοπ που λείπει» αναφέρει ο κ. Κορακοβούνης.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *