Κομοτηνή : Μαθητές και δάσκαλοι τίμησαν την επανάσταση του 1821

Διονύσης Βοργιάς xronos.gr

Την επανάσταση του 1821 τίμησαν μαθητές και δάσκαλοι της Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευής 22/3. Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ηρώου της πόλης, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Βαρθολομαίου.

Ακολούθησε, προς τιμήν της επανάστασης του 1821, παρουσία αρχών, κατάθεση στεφάνων από τον σύλλογο εκπαιδευτικών ν. Ροδόπης, μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ν. Ροδόπης. Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο υπ. δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ν. Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες” Στέφανος Μακρυγιάννης, ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Πολυτσάκης εκπροσωπώντας τη ΝΟΔΕ Ροδόπης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, γονείς και κόσμος. Στην συνέχεια, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και σήμανε το πέρας της τελετής.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης οι εκπαιδευτικοί
Τα μηνύματά τους μετέφεραν μέσα από τον “Χ”, για την επέτειο, οι κ.κ. Κοσμίδου, Κωνσταντινίδης, Μακρυγιάννης. “Είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, για την δικαιοσύνη. Οφείλουμε αυτή την εορταστική επέτειο για να μαθαίνουν τα παιδιά μας στο τι θα πρέπει να δίνουν κι αυτά τον ανάλογο σεβασμό και να μάχονται ώστε αυτά τα οποία τόσα χρόνια τιμήσαμε να συνεχιστούν”, είπε η κα Κοσμίδου. Από θέσης του ο κος Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε την επέτειο ως μία “από τις πιο πλούσιες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, όταν οι σκλαβωμένοι Έλληνες – με τόλμη, ανδρεία και αποφασιστικότητα – κατάφεραν να αποτινάξουν τον Τούρκο δυνάστη.

Οι θυσίες και τα ιδανικά της Πατρίδας, της οικογένειας και της ελευθερίας συνεχίζουν να μας εμπνέουν όλους μας, ενώ οι ηρωικές τους πράξεις πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση εφόσον χρειαστεί”. Τέλος, ο κος Μακρυγιάννης είπε: “Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε μέσα στα σχολεία να διδάσκουμε τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνικής επανάστασης, δηλαδή αγάπη για την ελευθερία, αγώνας ενάντια στην τυραννία, συνεργασία όλων των λαών απέναντι σε οποιαδήποτε καταδυνάστευση. Οι γιορτές είναι υπενθύμιση όλων αυτών προς την κοινωνία”.

Την Δευτέρα η παρέλαση
Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, την Δευτέρα 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει – κατά το πρόγραμμα στις 11:45 – η παρέλαση μαθητών, συλλόγων, στρατού στο καθιερωμένο σημείο. Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *