Οι αιρετοί καταγγέλλουν παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Αποχώρησαν οι αιρετοί από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης καταγγέλλοντας ότι πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης , ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολογίας του κάθε μέλους , ανά υποψήφιο.

Συγκεκριμένα, Οι αιρετοί Δ. Πεππές, Β. Παληγιάννης και Ν. Φασφαλής αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες.

Οι τρεις αιρετοί κατήγγειλαν ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης , ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολογίας του κάθε μέλους , ανά υποψήφιο.

Οι αιρετοί καλούν τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την ενέργεια αυτή, ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζουν οι αιρετοί, το αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί.

H ανακοίνωση Φασφαλή :

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω πρίν λίγο και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης βρεθήκαμε μπροστά σε κατάσταση που προηγούμενο δεν έχει!!!!!

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολογίας του κάθε μέλους , ανά υποψήφιο.

Γιατί αλήθεια;

Ως αιρετοί θεωρήσαμε την ενέργεια αυτή πρωτοφανή, πραξικοπηματική και  πλήγμα στη Διαφάνεια !!!!!!

Αποχωρήσαμε από τη διαδικασία και καλέσαμε  τον υπουργό Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την ενέργεια΄αυτή, ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών.

Απ’ ότι πληροφορήθηκα μέλη του Συμβουλίου και μη έχοντας απαρτία συνεχίζουν αυτή τη στιγμή να αποσφραγίζουν φακέλους συνεντεύξεων  χωρίς την παρουσία μας!!!!!!

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν προηγούμενο, αποτελούν τορπίλη στη Διαφάνεια που με αγώνες κατακτήσαμε !!!

Όπως είχαμε χρέος ενημερώσαμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για το πρωτοφανές αυτό γεγονός!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε ότι μ’αφορά, ως Αιρετός εκπρόσωπος σας στο Συμβούλιο και πιστός στις αρχές και τις αξίες του Κλάδου,θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την αξιοπρέπεια  όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην διαδικασία χωρίς διαχωρισμούς  και πάνω απ’όλα τη ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ όπως έκανα πάντα μέχρι τώρα!!!!

Όλοι μαζί δε θα επιτρέψουμε πισωγύρισματα!!!

Νίκος Φασφαλης

 

Τι απαντά το Υπουργείο


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε τον Νοέμβριο και διήρκησε πέντε μήνες.

Για πρώτη φορά οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ .

Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι εδώ και δύο δεκαετίες ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης διορίζονταν οι κομματικά ημέτεροι.

Οι αιρετοί συμμετείχαν κανονικά στη διαδικασία επί πέντε μήνες. Στη μακρά περίοδο της επιλογής που ολοκληρώθηκε σήμερα, οι αιρετοί αποφάσισαν να ¨αποχωρήσουν¨.

Το αίτημά των αιρετών να λάβουν γνώση σήμερα – ημέρα κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων – της βαθμολόγησης καθενός βαθμολογητή ονομαστικά που έγινε κατά το προηγούμενο στάδιο και καταχωρείται στα πρακτικά δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας και συνεπώς είναι προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος. Αντιθέτως, όπως προβλέπει ο νόμος και η σχετική Υπουργική Απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι μετά το τελικό στάδιο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα πρακτικά κάθε σταδίου της διαδικασίας.

Η καταγγελία των τριών αιρετών είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος και τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια.

Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας, όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *