Απίστευτες καταγγελίες για Δ/ντη εκπαίδευσης – Δεν επέτρεψε να κλείσει το σχολείο τη μέρα της κηδείας συναδέλφισσας

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων σε βάρος του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μηλιαράκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

«Καταγγέλλουμε τη στάση του προϊστάμενου Π.Ε. κ. Μηλιαράκη διότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχικής συμπεριφοράς. Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, αμέσως μετά το θάνατο της συναδέλφισσας μας Κατερίνας Μετοχιανάκη, δασκάλας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, έγινε δέκτης αιτήματος από τους συναδέλφους του σχολείου, ώστε το σχολείο να παραμείνει κλειστό τη μέρα της κηδείας της συναδέλφισσας. Η απάντηση του κου Προϊσταμένου όχι μόνο ήταν αρνητική αλλά έστειλε και αναπληρώτρια να αντικαταστήσει τη θανούσα», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Χανίων.

Και προσθέτει: «Αυτό το περιστατικό όμως δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα. Λίγες μέρες πριν θεώρησε ότι είχε τη δυνατότητα να διατάζει τους συναδέλφους από τα σχολεία της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας να παραβρεθούν στα σχολεία τους παρόλο που το οδικό δίκτυο δεν ήταν ασφαλές. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 8 π.μ., οι συνάδελφοι μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου παρουσιάστηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης δηλώνοντας παρόντες στην υπηρεσία αλλά και αδυνατούντες να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω επικινδυνότητας του οδικού δικτύου. Ο κ. Προϊστάμενος αφού μίλησε με εντελώς απαξιωτικό και μειωτικό τρόπο προς τον Σύλλογό μας, έδωσε εντολή στους συναδέλφους να πάνε στα σχολεία τους, παρόλο που δεν υπήρχε συγκοινωνία και το οδικό δίκτυο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, λόγω των πρόσφατων βροχών και των κατολισθήσεων που ακολούθησαν. Σε επικοινωνία που υπήρξε αργότερα, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας απάντησαν ότι οι συνάδελφοι, από τη στιγμή που το οδικό δίκτυο δεν ήταν ασφαλές, δεν ήταν δυνατό να υποχρεωθούν να πάνε στα σχολεία τους. Παρά το «άδειασμα» αυτό ο κ. Μηλιαράκης έλεγε στους συναδέλφους ότι θα είχε διαφορετική συμπεριφορά αν δεν παραβρίσκονταν μαζί με τον Σύλλογο. Λες και το πρόβλημα ήταν ο Σύλλογος και όχι η ασφάλεια των συναδέλφων και των παιδιών».

Ο ΣΕΠΕ Χανίων σημειώνει ότι «η προσπάθεια του κ. Προϊσταμένου να επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην προσπάθεια επιβολής κουλτούρας αξιολόγησης στα σχολεία, τη διάλυση της ειδικής αγωγής και των υποστηρικτικών δομών, την ιδιωτικοποίηση τομέων της εκπαίδευσης, τα προσοντολόγια και τις περικοπές τον έχουν οδηγήσει να χάνει κάθε επαφή με τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε αίσθηση του μέτρου. Όσο και να προσπαθούν να «σπάσουν» τους εκπαιδευτικούς τους απαντάμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν θα περάσει».

https://www.eparxies.gr/ano-kato-oi-ekpaideytikoi-sta-chania-daskaloi-kataggelloyn-ton-proistameno-tis-protovathmias-me-aformi-to-thanato-mias-daskalas/?fbclid=IwAR3dc69LNHtQKPEXGnLQ1r8JAlLTYFXxFUD_w94uoGm1oIkNYBMZI9Djsxo

Διαβάστε επίσης...

O Δρόμος της Εκεχειρίας μία μοναδική γιορτή για την Ειρήνη με χορηγό επικοινωνίας το www.greekteachers.gr

Tweet Η επιτυχία και του εφετινού Δρόμου Εκεχειρίας που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου από …

Η φανέλα 7 στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Tweet Η μάχη τελικά είναι για τη «φανέλα», είναι για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε …

 Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται σε κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ!

Tweet  Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *