41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπούδασαν σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ Πανεπιστήμια του Εξωτερικού ! Θα στηρίξουν την αναθεώρηση του άρθρου 16;

Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική ….
αναθεώρηση έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας και Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε κυρίως στο Άρθρο 16 και την υποκρισία των 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σπούδασαν ή διδάσκουν ακόμα κ σήμερα σε ξένα Πανεπιστήμια, αλλά στερούν το δικαίωμα σε Έλληνες να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν στη χώρα τους.

Αναλυτικά σημεία από την ομιλία του:

Άρθρο 16:

Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς την αναθεώρηση του Άρθρου 16. Θέλω να σας δώσω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων για τα βιογραφικά τους.

41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Εάν υπολογίσουμε, πως 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρακτικά αυτό σημαίνει πως 1 στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει σπουδάσει στο εξωτερικό.

Αυτοί οι 41 βουλευτές, πλήρωσαν δίδακτρα σε ξένα πανεπιστήμια και άφησαν συνάλλαγμα σε μια ξένη χώρα. Εάν αυτοί οι 41 βουλευτές δεν υπερψηφίσουν την Αναθεώρηση του Άρθρου 16, τότε θα υπάρχει μία τρομερή ανακολουθία στις προσωπικές τους επιλογές με τις πολιτικές τους επιλογές.

«Μόνο κρατικά πανεπιστήμια για τους άλλους, όχι για τους εαυτούς μας», θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί. Και αν κάποιος πάει και κάνει την αντίστοιχη άσκηση στα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου, τότε η αναλογία εκείνων που έχουν σπουδάσει σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι 1 στους 2.

Τι υποκρισία.

Η υποκρισία κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ειδικά όσοι κάνουν ή έχουν κάνει ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Σε μη κρατικά πανεπιστήμια, μη ξεχνιόμαστε. Ξέρετε σε αυτά που οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα για να φοιτήσουν.

Όταν απολαμβάνεις προσωπικά τα προνόμια των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό και δεν τα επιτρέπεις στην χώρα σου, τότε είτε είσαι υποκριτής ή κάτι χειρότερο. Άνθρωποι που σπούδασαν ή διδάσκουν ακόμα και σήμερα σε ξένα Πανεπιστήμια, στερούν το δικαίωμα σε Έλληνες να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν στη χώρα τους και παράλληλα στερούν από την εθνική μας οικονομία, εκατοντάδες εκατομμύρια που καταλήγουν έκτος συνόρων.

[…]

Άρθρο 32

Πρέπει να αναθεωρηθεί και να προβλέπει πια, την αποσύνδεση της εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας από την πρόκληση Βουλευτικών Εκλογών. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2014, με την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ισχυρίζεστε πως πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Η πραγματικότητα είναι, πως οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στη Μεταπολίτευση που εργαλειοποίησε το Σύνταγμα και έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Άρθρο 86 για τις ποινικές ευθύνες Υπουργών

Πρέπει να αναθεωρηθεί. Πρόκειται για μια διάταξη εκτός εποχής, που χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά και αποδείχθηκε πως λειτούργησε και με λάθος τρόπο.

Η ασυλία των βουλευτών πρέπει να αφορά αποκλειστικά ενέργειες που τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων, ενώ πρέπει επίσης να καταργηθεί και η ειδική αποσβεστική προθεσμία για τα αδικήματα των Υπουργών.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *