Πού είναι η εγκύκλιος για τους Τρεις Ιεράρχες; Είναι αργία ή Εκκλησία;

Κάθε χρόνο στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ερχόταν μια εγκύκλιος η οποία έδινε οδηγίες για τον εορτασμό και την τιμή στους Τρεις Ιεράρχες.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θεσπίστηκε ως Αργία από πέρσι. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νόμου  για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής που ψήφισε πέρσι η Βουλή των Ελλήνων.

Πέρσι δεν είχε προλάβει να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση αν και το υπουργείο Παιδείας είχε προαναγγείλει πως «η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Φέτος ο νόμος ψηφίστηκε αλλά η εγκύκλιος αγνοείται.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Μπορούν να πάνε οι μαθητές με τους δασκάλους τους στην εκκλησία στα χωριουδάκια, στα νησάκια και στις ενορίες μας της Πατρίδας μας ή απαγορεύεται λόγω αργίας;
Κακές γλώσσες αναφέρουν πως : «Είναι γεγονός ότι υπάρχει δυστοκία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στείλει εγκύκλιο για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ! Προσπαθεί εναγωνίως να βρει τις λέξεις κλειδιά για να συντάξει την εγκύκλιο , ώστε να απορροφήσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην κοινωνία !Πάγια τακτική τους να τα έχουν με όλους καλά!!»
Είναι αργία ή εκκλησία τελικά;

Διαβάστε επίσης...

Έσχατη Θούλη: Η μυθολογία της αρχαιότητας, ο Χίτλερ και η NASA

TweetΣτο σημερινό, πρώτο τεύχος του ET Magazine για το 2019, θα καταπιαστούμε με την εντυπωσιακή …

Απίστευτο!Η φωτογραφία που τραβήχτηκε με 24,9 δισ. Megapixels!!!

TweetΚάνεις ζουμ και βλέπεις ακόμη και τις εκφράσεις των ανθρώπων  Οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά …

Όλα τα στοιχεία για τη γρίπη: Πόσο θα κρατήσει – Πόσοι αναμένεται να νοσήσουν

TweetΗ Ελλάδα μαζί με Ρουμανία, Βουλγαρία και Μάλτα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών …

Αφήστε μια απάντηση