Πού είναι η εγκύκλιος για τους Τρεις Ιεράρχες; Είναι αργία ή Εκκλησία;

Κάθε χρόνο στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ερχόταν μια εγκύκλιος η οποία έδινε οδηγίες για τον εορτασμό και την τιμή στους Τρεις Ιεράρχες.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θεσπίστηκε ως Αργία από πέρσι. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νόμου  για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής που ψήφισε πέρσι η Βουλή των Ελλήνων.

Πέρσι δεν είχε προλάβει να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση αν και το υπουργείο Παιδείας είχε προαναγγείλει πως «η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Φέτος ο νόμος ψηφίστηκε αλλά η εγκύκλιος αγνοείται.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Μπορούν να πάνε οι μαθητές με τους δασκάλους τους στην εκκλησία στα χωριουδάκια, στα νησάκια και στις ενορίες μας της Πατρίδας μας ή απαγορεύεται λόγω αργίας;
Κακές γλώσσες αναφέρουν πως : «Είναι γεγονός ότι υπάρχει δυστοκία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στείλει εγκύκλιο για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ! Προσπαθεί εναγωνίως να βρει τις λέξεις κλειδιά για να συντάξει την εγκύκλιο , ώστε να απορροφήσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην κοινωνία !Πάγια τακτική τους να τα έχουν με όλους καλά!!»
Είναι αργία ή εκκλησία τελικά;

Διαβάστε επίσης...

Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών

Tweet Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και …

ΗΠΑ: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

TweetΈνας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία προκλήθηκε …

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στέλνει μήνυμα στους εξωγήινους;

TweetΟι βόλτες στο Google Maps έχουν φέρει αρκετές φορές στην επιφάνεια περίεργες και εντυπωσιακές ειδήσεις, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *