Πού είναι η εγκύκλιος για τους Τρεις Ιεράρχες; Είναι αργία ή Εκκλησία;

Κάθε χρόνο στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ερχόταν μια εγκύκλιος η οποία έδινε οδηγίες για τον εορτασμό και την τιμή στους Τρεις Ιεράρχες.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θεσπίστηκε ως Αργία από πέρσι. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νόμου  για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής που ψήφισε πέρσι η Βουλή των Ελλήνων.

Πέρσι δεν είχε προλάβει να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση αν και το υπουργείο Παιδείας είχε προαναγγείλει πως «η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Φέτος ο νόμος ψηφίστηκε αλλά η εγκύκλιος αγνοείται.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Μπορούν να πάνε οι μαθητές με τους δασκάλους τους στην εκκλησία στα χωριουδάκια, στα νησάκια και στις ενορίες μας της Πατρίδας μας ή απαγορεύεται λόγω αργίας;
Κακές γλώσσες αναφέρουν πως : «Είναι γεγονός ότι υπάρχει δυστοκία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στείλει εγκύκλιο για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ! Προσπαθεί εναγωνίως να βρει τις λέξεις κλειδιά για να συντάξει την εγκύκλιο , ώστε να απορροφήσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην κοινωνία !Πάγια τακτική τους να τα έχουν με όλους καλά!!»
Είναι αργία ή εκκλησία τελικά;

Διαβάστε επίσης...

Αύξηση 9,8% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας το 2018

TweetΑυξημένος κατά 9,8% ήταν πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ στους …

Οι πλαστικές μπάλες στους παιδότοπους κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά

TweetΜια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Infection Control διαπίστωσε ότι οι πλαστικές μπάλες που υπάρχουν τόσο …

Τομ Χόμπσον: Αφήστε τα παιδιά να κανουν λάθη για να πετύχουν

TweetΤης Αναστασίας Τσιβγούλη «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να λερωθούν, να χτυπήσουν, να κάνουν λάθη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *