Συλλαλητήριο Δημοκρατίας όχι διαμαρτυρίας!

Ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους, πάνω στις ιδέες του οποίου θεμελιώθηκε η σύγχρονη δημοκρατίας, ο Μοντεσκιέ, είχε επισημάνει ότι, “η τυραννία του πρίγκηπα σε μια ολιγαρχία, δεν είναι τόσο επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον, όσο η απάθεια του πολίτη σε μια δημοκρατία”. Ένας από τους πλέον σημαντικούς Προέδρους της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης δημοκρατίας του σύγχρονου κόσμου, ο Φράνκλιν Ντέλανο Ρούσβελτ, είχε επισημάνει: “ ας μην ξεχάσουμε ποτέ ότι κυβέρνηση είμαστε εμείς και όχι μια ξένη δύναμη πάνω σε εμάς. Οι απόλυτοι κυβερνήτες της δημοκρατίας μας δεν είναι ο Πρόεδρος, οι γερουσιαστές, οι βουλευτές, και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά οι ψηφοφόροι αυτής της χώρας”.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Σήμερα το μεσημέρι δίνεται η ευκαιρία στους απλούς πολίτες της χώρας που αποκαλείται το λίκνο της δημοκρατίας, όλους εμάς, να αποδείξουμε ότι δικαίως αποκαλούμαστε Έλληνες και ζούμε στον τόπο που ανέδειξε τις αρχές και τις ιδέες της δημοκρατίας. Διότι το συλλαλητήριο που γίνεται σε λίγες ώρες στο Σύνταγμα, δεν είναι συλλαλητήριο απλά ενάντια στην καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ένα συλλαλητήριο δημοκρατίας, το οποίο θα αποδείξει εάν τελικά έχει απομείνει έστω και ένα ίχνος, δημοκρατικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας σε όλους μας, ως Έλληνες πολίτες. Και είναι πραγματικά πολύ βαριά η ιστορική κληρονομιά του όρου Έλληνας πολίτης.

Σίγουρα το κεντρικό διακύβευμα της σημερινής διαμαρτυρίας είναι η τραγική και εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών, για την ονομασία του μορφώματος των Σκοπίων. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι ένα γεγονός που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα αυτό. Είναι ένα γεγονός που έχει να κάνει με την ύπαρξη και το μέλλον του ελληνικού έθνους. Μια διαμαρτυρία που θα αποδείξει ότι η προσπάθεια των υπαλλήλων του συστήματος της στρεβλής παγκοσμιοποίησης, να πλήξουν την ύπαρξη εθνικής ταυτότητας και εθνικού φρονήματος μέσα στην ίδια τη γενέτειρα της σύγχρονης δημοκρατίας, έχει αποτύχει πανηγυρικά.

Σε λίγες ώρες στην πλατεία Συντάγματος δεν καλούμαστε απλά να δώσουμε το παρόν για να βροντοφωνάξουμε ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών. Καλούμαστε να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτό το επικίνδυνο σύστημα, ότι η καλοπληρωμένη και με σπουδή οργανωμένη προσπάθεια αφελληνισμού της Ελλάδας, μέσα από τη ενορχηστρωμένη διάλυση της παιδείας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος δεν περνάει απαρατήρητη και δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο της.

Καλούμαστε να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η επιβράβευση της μετριότητας και της συναλλαγής και η δαιμονοποίηση της αριστείας, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει στη χώρα που γέννησε και έδωσε τις αρχές και τα ιδεώδη του Δυτικού πολιτισμού.

Καλούμαστε να αποδείξουμε και πάνω από όλα να καταγράψουμε ότι η πραγματική δημοκρατία δεν περιορίζεται στο να επιτευχθεί σε ένα κοινοβούλιο το τυπικό του 151 και παράλληλα να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το τίμημα θα είναι βαρύ μέσα από την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία για αυτούς που υστερόβουλα κρύβονται πίσω από το γράμμα της δημοκρατίας, αγνοώντας το πνεύμα της.

Είναι σαφές ότι σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει σε εξέλιξη μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε ένα σύστημα το οποίο μέσω των υπαλλήλων του και αυτών που μπροστά στο ατομικό συμφέρον έχουν παραδώσει κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος και στους απλούς πολίτες που αργά, αλλά σταθερά αφυπνίζονται και λένε όχι στην ισοπέδωση αρχών, ιδεών, εθνικών παραδόσεων και πατριωτισμού.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και αυτών που βρίσκονται απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, που εξηγούν με επιχειρήματα γιατί είναι επιζήμια για το έθνος και το εθνικό συμφέρον της χώρας, οι υπερασπιστές της, που προσπαθούν μανιωδώς και μέσα από ωμή συναλλαγή να την περάσουν από τη χαραμάδα της δήθεν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ακόμη δεν μας έχουν πει τα δεινά που θα αντιμετωπίσει η χώρα στην περίπτωση που πει ένα μεγάλο όχι, στη συμφωνία.

Πέρα από αοριστολογίες και βαρύγδουπες εξαγγελίες περί προστασίας του εθνικού συμφέροντος, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει καταθέσει με σαφήνεια, για να ακούσει και να κρίνει ο Έλληνας πολίτης, τα δεινά που θα βρουν τη χώρα, στην περίπτωση που ορθώσει το ανάστημά της και πει όχι. Δεν το έκαναν πριν την υπογραφή της, δεν το κάνουν και δεν πρόκειται να το κάνουν πριν την επικύρωσή της.

Το ίδιο ισχύει και για τους συμμάχους της Ελλάδας. Μιλάνε μονίμως για τη διασφάλιση της σταθερότητας των Βαλκανίων μέσα από την επικύρωση αυτής της συμφωνίας, χωρίς ποτέ να έχουν μπει στον κόπο να μας εξηγήσουν πως, μέσα από αυτή τη συμφωνία, επιτυγχάνεται η σταθερότητα και πως μέσα από την απόρριψή της, θα επέλθει η αποσταθεροποίηση. Και μετά αναρωτιούνται πως τους προκύπτουν, ο Τράμπ, ο Σαλβίνι, ο Όρμπαν, και η Λεπέν, αποκαλώντας τους ακροδεξιούς και λαϊκιστές.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει και να ενοχλεί, αλλά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσφατη ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο όταν είπε, “είστε φιλελεύθεροι, είστε πατριώτες, να είστε υπερήφανοι για αυτό, τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε”.

Σήμερα πολύ απλά καλούμαστε να περάσουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε πάνω από όλα Έλληνες, σεβόμενοι την ιστορία μας, τις αρχές μας, τις παραδόσεις μας και πάνω από όλα τη ουσία της δημοκρατίας.

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.

Συλλαλητήριο Δημοκρατίας όχι διαμαρτυρίας! Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *