Για όλα φταίει ο αστυνομικός – ΣΥΡΙΖΑ, Γαβρόγλου και Γεροβασίλη καταδικάζουν την επίθεση

«‘’Ο υπέρμετρος ζήλος’’ ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Και προσθέτει: «Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του δσ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζει, «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ήδη τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει «για άλλη μία φορά», «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

 

Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *