Συγκλονιστικός ο αναπληρωτής στη Λάρισα έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Γαβρόγλου

«Ο τρόπος διορισμού που προωθεί το Υπουργείο καταργεί τη σημασία των σπουδών μας»

 

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τον τρόπο και τα κριτήρια διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι το Υπουργείο ουσιαστικά μετατρέπει το σχολείο σε χώρο ανελέητου ανταγωνισμού προσόντων. Ακόμη, την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί με ειδικές ανάγκες, ως αναπληρωτές, αναγκάζονται να μετακινούνται σε καθημερινή βάση δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να υπηρετούν στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί.

Ο Βασίλης Καραμπίλιας αποτελεί εξάλλου μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση εκπαιδευτικού… Ως άτομο με ειδικές ανάγκες και ο ίδιος, βρέθηκε σήμερα με την ιδιότητα του αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής και παράλληλης ενίσχυσης, έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για να διαμαρτυρηθεί με τους συναδέλφους του.

«Είναι απαράδεκτο να πετάνε εκτός τέσσερα χρόνια σπουδών που κάναμε όλοι μας για να περάσουν ένα τέτοιο σύστημα διορισμού, όπου έχουν τα μεταπτυχιακά και όχι οι βασικές σπουδές και η προϋπηρεσία» ανέφερε ο Βασίλης Καραμπίλιας, περιγράφοντας και τη δική του σκληρή καθημερινότητα.

 

«Κάθε μέρα αναγκάζομαι να μετακινούμαι στην Καρδίτσα. Πέρυσι ήμουν στον Παλαμά. Με μετακινεί σε καθημερινή βάση ο 65χρονος πατέρας μου. Είναι αδιανόητο να μου λένε ότι έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις στον τόπο κατοικίας μου και ν΄ αναγκάζομαι να υπηρετώ σε άλλη πόλη» σημείωσε μεταξύ άλλων. Με το τρένο και το υπεραστικό λεωφορείο άλλωστε δεν μπορεί να μετακινηθεί. «Από τη μία δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ωράρια και δεν βολεύει. Από την άλλη, ράμπες στο τρένο δεν υπάρχουν και χώρος» σημειώνει, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η διαμαρτυρία για τον τρόπο διορισμού έχει πρωτίστως σημασία. Εξάλλου δεν υπάρχει όπως μας λέει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας, Δημήτρης Παπαποστόλου για εκπαιδευτικούς με αναπηρία 85% καμία πρόβλεψη στη σχετική νομοθεσία, παρά μόνο αν υπάρξει κατ εξαίρεση απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

 

 

Ο Βασίλης βρέθηκε έξω από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να ανέβει στο γραφείο της Προϊσταμένης, γιατί το κτήριο δεν είχε ράμπα… Τη Δευτέρα όμως θα βρεθεί κανονικά στη θέση που υπηρετεί.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Ο Λαρισαίος αναπληρωτής δάσκαλος με ειδικές ανάγκες που καθημερινά μεταβαίνει στην Καρδίτσα

thessaliatv.gr

Διαβάστε επίσης...

Για την κατάφωρη αδικία υψηλόβαθμων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008

TweetΗ πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε και ανακοίνωσε τον διορισμό κάποιων επιτυχόντων του  που …

11η Mαΐου ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ & ΠΝΙΓΜΩΝ

TweetH Eλλάδα είναι η πρώτη χώρα που θεσπίζει την »Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και …

Κ. Δασκαλάκης: O άνθρωπος απειλεί την ανθρωπότητα και όχι η τεχνολογία

TweetΔιανύουμε την περίοδο της 3ης Επανάστασης στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence). Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *