Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά στο Νομό Θεσσαλονίκης

Αγώνα με το πυκνό χιόνι και τον πάγο δίνουν τα συνεργεία των δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης προκειμένου να τεθούν κανονικά σε λειτουργία τα σχολικά συγκροτήματα.

Λόγω του έντονου παγετού στους αύλειους χώρους πολλών συγκροτημάτων, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία των δήμων Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά. Κλειστά θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα τα σχολεία και στον δήμο Θερμαϊκού.

Στη μάχη του αποχιονισμού έχουν ριχτεί και οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Δέλτα, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Χαλκηδόνος. Πέραν των προβλημάτων στις αυλές των σχολείων, τα συνεργεία των δήμων επιχειρούν και στο οδικό δίκτυο για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών. Οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αναμένονται μετά το μεσημέρι, οπότε τα συνεργεία θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των εκάστοτε σχολείων θα έχουν σαφή εικόνα για την κατάστασή τους.
Πάντως τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις αυλές των σχολείων, με τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των μονάδων σε όλους τους δήμους να είναι σε καλή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως στα σχολικά συγκροτήματα η θέρμανση λειτουργεί από το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα αύριο στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κορδελιού – Ευόσμου.
Αναλυτικά:

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στον δήμο Βόλβης, ενώ αμφίβολος για τη λειτουργία τους και την Τετάρτη είναι ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας. Μιλώντας στη Voria.gr, τόνισε πως το χιόνι στις αυλές των σχολείων είναι αρκετό, με τα συνεργεία να δίνουν αγώνα αποχιονισμού. Ο ίδιος επεσήμανε πως βασική μέριμνα του δήμου είναι να λειτουργήσει σωστά το οδικό δίκτυο.

Ομοίως και στον δήμο Ωραιοκάστρου, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις αυλές των σχολικών μονάδων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν και την Τετάρτη. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, ως επί το πλείστον οι αυλές των σχολείων έχουν πλαστικοποιημένο δάπεδο, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον τεχνητό καθαρισμό και δυσχεραίνει τον αποχιονισμό λόγω χρόνου και κόστους. Οι εργαζόμενοι του δήμου, τόνισε, επιχειρούν σε πολλά σημεία δια χειρός, ενώ μάχη δίνεται και για τους στενούς δρόμους, όπου τα εκχιονιστικά και οι υδροφόρες αδυνατούν να περάσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στον δήμο Λαγκαδά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων και οι δρόμοι γύρω από τα συγκροτήματα. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο δήμος έχει ενημερώσει τους διευθυντές για τους τρόπους παροχής αλατιού, ενώ παράλληλα ο αποχιονισμός εκτελείται και με υδροφόρες. Προβλήματα εντοπίζονται σε μεμονωμένα σχολεία, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του αντιδημάρχου Παιδείας, Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. Το απόγευμα ο δήμος αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στους δρόμους βρίσκονται και τα συνεργεία του δήμου Καλαμαριάς, με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη να επισημαίνει στη Voria.gr πως τα περισσότερα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, ο δήμος αναμένει την ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με τον κ. Μπακογλίδη, σε περίπτωση που κλείσουν κάποια σχολεία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση το απόγευμα.

Αρκετές προσπάθειες καταβάλλονται και στον δήμο Δέλτα, με τα συνεργεία να προχωρούν σε συνεχείς ρίψεις αλατιού. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος, το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις αυλές των σχολείων, ενώ ο δήμος αναμένει και σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Φωτόπουλος πάντως εκτιμά πως μέχρι αργά το μεσημέρι τα συνεργεία του δήμου θα έχουν επιχειρήσει σε όλα τα συγκροτήματα, ωστόσο κρατά επιφυλάξεις για το ψύχος που προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Παρόμοια η κατάσταση και στον δήμο Παύλου Μελά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Δεμουρτζίδη τα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε τέσσερα σχολεία στα Μετέωρα. Άγνωστο παραμένει αν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα αύριο, με τον δήμαρχο να εκτιμά πως πιθανότατα οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Την εκτίμηση πως τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά εξέφρασε μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. Το χιόνι στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων είναι αρκετό, τόνισε ο ίδιος, ενώ από το πρωί τα συνεργεία επιχειρούν στα σημεία. Νεότερη ενημέρωση από τον δήμο θα υπάρξει το απόγευμα.

Διαδρόμους εντός και εκτός των σχολείων επιχειρούν να ανοίξουν τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, οι εγκαταστάσεις στα σχολεία είναι άριστες, «τα συστήματα άντεξαν», ωστόσο παραμένει ο πάγος στους αύλειους χώρους. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αρμόδιους φορείς για την τελική απόφαση λειτουργίας των σχολείων.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία στον δήμο Θέρμης. Προβλήματα εντοπίζονται μόνο στη δημοτική κοινότητα Μίκρας, ωστόσο τα συνεργεία του δήμου καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για τον αποχιονισμό των αυλών. Σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει το μεσημέρι.

Τα σχολεία σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη αποτελούν τα «αγκάθια» στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Ήδη πριν τις εορτές αλλά και την περασμένη εβδομάδα ο δήμος είχε δώσει οδηγίες στους διευθυντές για την προστασία από το ψύχος, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αναμένονται οι εκθέσεις των διευθυντών για την κατάσταση των σχολείων. Όπως επεσήμανε στη Voria.gr, οι σχολικές μονάδες σε Πανόραμα και Πυλαία δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ ο δήμος θα ενημερώσει τους γονείς με σχετική ανακοίνωση.

Στους δρόμους και τα συνεργεία του δήμου Χαλκηδόνος, με τον δήμαρχο, Ιωάννη Τσουκνιδά να εκτιμά πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά. Οι περισσότεροι αύλειοι χώροι είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων, για να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με τα συνεργεία του δήμου να έχουν ρίξει αλάτι στις αυλές και να έχουν προχωρήσει στον απαραίτητο αποχιονισμό. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, στη Voria.gr, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Τέλος, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία και στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ήδη από χθες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου, οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν ρίξει αλάτι και θαλασσόνερο, ενώ όλο το Σαββατοκύριακο η θέρμανση ήταν ανοιχτή.

www.voria.gr

Διαβάστε επίσης...

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη στις προγραμματικές δηλώσεις @sofiazacharaki

Tweet

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης @nkerameus

TweetΚυρίες και κύριοι Βουλευτές, Με αίσθημα μεγάλης τιμής και ευθύνης βρίσκομαι σήμερα εδώ για να …

Οι βασικοί στόχοι των «σιδηρών κυριών» για την Παιδεία

TweetΕυάγγελος Γιακουμής , CNN Greece Τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως όσο και η υφυπουργός, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *