Ποιοι αναπληρωτές θα βρεθούν 5.000 θέσεις κάτω στους νέους πίνακες

Το ανακάτεμα της μηδενικής προϋπηρεσίας

Δυστυχώς το νέο σύστημα δε φαίνεται πως ήρθε για να λύσει τα προβλήματα, ούτε της χρόνιας αδιοριστίας όσων εργάζονται πολλά χρόνια αλλά ούτε και όσων ανήκουν στη μηδενική προϋπηρεσία.

Με το νέο σύστημα όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να διοριστούν, όπως θεωρεί ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου εσφαλμένα, οι μηδενικής προϋπηρεσίας αλλά οδηγούνται οι περισσότεροι στην ολοκληρωτική ανεργία και την απώλεια χιλιάδων θέσεων στον νέο πίνακα που θα δημιουργηθεί, οπότε και ολοκληρωτική απώλεια του δικαιώματος τους στο μέλλον να μπορέσουν να εργαστούν έστω ως αναπληρωτές.

Ενώ υπήρχε στους δασκάλους μια άτυπη επετηρίδα που σιγά σιγά άρχισε να απορροφάει πάρα πολλούς συναδέλφους που περίμεναν πολλά χρόνια και ήρθε επιτέλους η σειρά τους και θα συνεχίσει μέσα στη χρονιά και για κάποιες εκατοντάδες αυτών, τώρα καταργείται αυτή η επετηρίδα και αυτοί που εργάζονται φέτος για πρώτη φορά, αλλά και όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα μηδενικής, θα βρεθούν στο τέλος του πίνακα αν δεν έχουν πολλά ακαδημαϊκά προσόντα.

Δηλαδή όποιος έχει προϋπηρεσία μίας χρονιάς ή είναι απόφοιτος του 13-14 και δεν έχει πολλά ακαδημαϊκά προσόντα (βλ. προηγούμενη δημοσίευση) θα βρεθεί 5.000 θέσεις κάτω στον νέο πίνακα.

Φυσικά αυτό αποτελεί κατάφορη αδικία για όσους περίμεναν πολλά χρόνια με τη σειρά να εργαστούν και έφτανε πλέον η ώρα ή για όσους έφτασε τελικά η ώρα, παράτησαν οτιδήποτε άλλο και ξεκίνησαν φέτος να εργάζονται ως αναπληρωτές, προσέφεραν κι αυτοί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κράτος όταν τους χρειάστηκε και τώρα θα πεταχτούν και πάλι στην ανεργία επειδή δε θα έχουν ένα μεταπτυχιακό κλπ.

Αναπληρωτες δάσκαλοι στο fb https://m.facebook.com

Διαβάστε επίσης...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και συνταγματική αλλαγή

TweetΤου Αθανάσιου Κατσίμπελη* «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»…  Τη φράση αυτή …

Η ΔΟΕ καταγγέλει προκλητικές κυβερνητικές παρανομίες στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας

TweetΓια τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας Το Δ.Σ . της Δ.Ο.Ε , …

Εκχώρησαν ακόμα και σχολεία στο υπερταμείο

Tweet ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                          Μαυρομιχάλη 14                                                (3ο ΓΕΛ-1ος όροφος) Τηλ. : 2104124810                                         Φαξ  : 2103000423 e–mail : elmepeir@yahoo.gr               …

Αφήστε μια απάντηση