Ολική αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας από την κυβέρνηση: «Δεν υπήρξε ποτέ κρυφό σχολειό»! (βίντεο)

Δεν υπήρξε ποτέ «κρυφό σχολειό» στα 400 χρόνια της ελληνικής υποδούλωσης στους Οθωμανούς, οι εκκλησίες λειτουργούσαν κανονικά τα σχολεία.

Αυτά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Μετά τις παλαιότερες ιστορικές αναθεωρήσεις του ΚΚΕ ότι η επανάσταση δεν ήταν εθνική αλλά… ταξική, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του λέγοντας ότι όλα κυλούσαν ομαλά στα 400 χρόνια του οθωμανικού ζυγού με τις εκκλησίες και τα σχολειά να λειτουργούν κανονικά!

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Διαβάστε Έλληνες οθωμανολόγους εάν το κρυφό σχολείο υπήρξε στα 400 της τουρκικής σκλαβιάς. Δεν υπήρξε κρυφό σχολείο μετά την επανάσταση λειτούργησε το κρυφό σχολείο

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεξίθρησκη. Οι εκκλησίες λειτουργούσαν, από το 1453 και μετά ανοιχτές ήταν και τα σχολεία και οι εκκλησίες.»

Στην παρατήρηση αφού ήταν ανοικτά γιατί στη συνέχεια υπήρξε ανάγκη για «κρυφό σχολειό», όπως στην αρχή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε περιορίστηκε να πει μόνο «διαβάστε Έλληνες οθωμανολόγους».

Ο κίνδυνος είναι ότι τέτοιες απόψεις είναι πολύ πιθανό να αποπειραθούν να τις περάσουν και στα σχολικά βιβλία παρουσιάζοντας την περίοδο υποδούλωσης του γένους των 4 αιώνων ως λίγο πολύ μια ιδανική κατάσταση που όλοι ζούσαν αγαπημένοι κάτω από τη σκέπη του Σουλτάνου.

 

 

pronews.gr

Διαβάστε επίσης...

Αύξηση 9,8% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας το 2018

TweetΑυξημένος κατά 9,8% ήταν πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ στους …

Οι πλαστικές μπάλες στους παιδότοπους κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά

TweetΜια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Infection Control διαπίστωσε ότι οι πλαστικές μπάλες που υπάρχουν τόσο …

Τομ Χόμπσον: Αφήστε τα παιδιά να κανουν λάθη για να πετύχουν

TweetΤης Αναστασίας Τσιβγούλη «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να λερωθούν, να χτυπήσουν, να κάνουν λάθη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *