Χωρίς παιδίατρο μεγαλώνουν 700 παιδιά

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ακρίτες συνοριοφύλακες της πατρίδας μας παρέδωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στα Αντικύθηρα και στα Κύθηρα για τις ανάγκες των κατοίκων, στο πλαίσιο του 13ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και στελέχη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έφτασαν την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο πλαίσιο του 13ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας, στα Αντικύθηρα για να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των κατοίκων, έπειτα από έκκληση στήριξης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Οι 17 κάτοικοι των Αντικυθήρων επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ παράλληλα ο ιερέας του νησιού π. Αντώνιος και η αγροτική γιατρός ευχαρίστησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πολύτιμη βοήθεια προς τους ξεχασμένους ακρίτες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ υποσχέθηκε ότι αυτή η συνεργασία στήριξης στον συνάνθρωπο θα συνεχιστεί μέσα από τα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε ξεχασμένο μικρό νησάκι της ελληνικής γης: «Επισκεφθήκαμε τους 17 κατοίκους που ζουν στα Αντικύθηρα και παραδώσαμε 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Την ίδια ποσότητα παραδώσαμε και στα Κύθηρα για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων-Αντικυθήρων και του Δήμου Κυθήρων. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα σε κάθε ακριτική οικογένεια, σε κάθε βρέφος της άγονης γραμμής, σε κάθε συμπολίτη μας που μας έχει ανάγκη. Υποσχεθήκαμε ότι είμαστε κοντά τους, πέρα και πάνω από κάθε διαδικασία συρρίκνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έγκαιρη μετακίνηση του αρρώστου είναι ουτοπία, όταν τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα έχουν γίνει ένα, επειδή οι επιδοτήσεις δίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις. Επτακόσια παιδιά στα Κύθηρα μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς παιδίατρο είναι επίσης και η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος, η Σέριφος».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος από zougla.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *