«Χρυσάφι» για τη διατριβή και το αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ

Αντί 670.000 ευρώ πωλήθηκε αντίγραφο της διατριβής του Στίβεν Χόκινγκ, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s την περασμένη εβδομάδα.

Στην ίδια δημοπρασία, το αναπηρικό αμαξίδιο του Βρετανού θεωρητικού φυσικού πωλήθηκε αντί 340.000 ευρώ, ποσό που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.

Ο Στίβεν Χόκιγνκ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες, πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, ενώ ήταν για χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να επικοινωνεί.

Είχε δημοσιεύσει τη διατριβή του το 1965 -όταν ήταν ακόμη μεταπτυχιακός φοιτητής-, δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή του με αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, ασθένεια η οποία σταδιακά τον παρέλυσε.

Η πρώτη του σύζυγος, Τζέιν, ήταν εκείνη που είχε δακτυλογραφήσει τη διατριβή «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων» των 117 σελίδων, με τον ίδιο να προσθέτει την υπογραφή του και τη φράση «αυτή η διατριβή είναι η πρωτότυπη εργασία μου».

Στη δημοπρασία, διατέθηκαν συνολικά 22 αντικείμενα του Χόκινγκ.

Στο τελευταίο βιβλίο του, ο Βρετανός αστροφυσικός έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για το σύμπαν αλλά και τη ζωή μετά θάνατον.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει Θεός, κανένας δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας», τονίζοντας ότι το να γνωρίζει κανείς το μυαλό του Θεού, είναι να γνωρίζει τους νόμους της φύσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης...

Έσχατη Θούλη: Η μυθολογία της αρχαιότητας, ο Χίτλερ και η NASA

TweetΣτο σημερινό, πρώτο τεύχος του ET Magazine για το 2019, θα καταπιαστούμε με την εντυπωσιακή …

Απίστευτο!Η φωτογραφία που τραβήχτηκε με 24,9 δισ. Megapixels!!!

TweetΚάνεις ζουμ και βλέπεις ακόμη και τις εκφράσεις των ανθρώπων  Οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά …

Όλα τα στοιχεία για τη γρίπη: Πόσο θα κρατήσει – Πόσοι αναμένεται να νοσήσουν

TweetΗ Ελλάδα μαζί με Ρουμανία, Βουλγαρία και Μάλτα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών …

Αφήστε μια απάντηση