«Χρυσάφι» για τη διατριβή και το αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ

Αντί 670.000 ευρώ πωλήθηκε αντίγραφο της διατριβής του Στίβεν Χόκινγκ, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s την περασμένη εβδομάδα.

Στην ίδια δημοπρασία, το αναπηρικό αμαξίδιο του Βρετανού θεωρητικού φυσικού πωλήθηκε αντί 340.000 ευρώ, ποσό που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.

Ο Στίβεν Χόκιγνκ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες, πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, ενώ ήταν για χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να επικοινωνεί.

Είχε δημοσιεύσει τη διατριβή του το 1965 -όταν ήταν ακόμη μεταπτυχιακός φοιτητής-, δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή του με αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, ασθένεια η οποία σταδιακά τον παρέλυσε.

Η πρώτη του σύζυγος, Τζέιν, ήταν εκείνη που είχε δακτυλογραφήσει τη διατριβή «Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων» των 117 σελίδων, με τον ίδιο να προσθέτει την υπογραφή του και τη φράση «αυτή η διατριβή είναι η πρωτότυπη εργασία μου».

Στη δημοπρασία, διατέθηκαν συνολικά 22 αντικείμενα του Χόκινγκ.

Στο τελευταίο βιβλίο του, ο Βρετανός αστροφυσικός έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για το σύμπαν αλλά και τη ζωή μετά θάνατον.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει Θεός, κανένας δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας», τονίζοντας ότι το να γνωρίζει κανείς το μυαλό του Θεού, είναι να γνωρίζει τους νόμους της φύσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *