ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

25.000 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ 13:00, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡ/ΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ! 
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Συνάδελφοι, η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για ακόμα μία φορά ακούμε τη γνωστή χιλιοειπωμένη ιστορία ότι δήθεν τα βάσανά μας θα τελειώσουν και επιτέλους θα διοριστούμε. Οι 10.000 σε συνεννόηση με την τρόικα υποτιθέμενοι διορισμοί της κυβέρνησης Σαμαρά, έγιναν 20.000 υποτιθέμενοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Υπουργίας Φίλης και τώρα γίνονται 15.000 υποτιθέμενοι διορισμοί σε βάθος τριετίας Υπουργίας Γαβρόγλου. Είναι πραγματικά προσβολή να παίζονται τέτοια προεκλογικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων από εμάς, που τα τελευταία χρόνια ζούμε σε αυτό το καθεστώς ομηρίας. 

Η κυβέρνηση υλοποιεί τα τελευταία χρόνια την κατεύθυνση του ΟΟΣΑ για τις «βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του προσωπικού» στην εκπαίδευση. Καταργεί ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού στα ΓΕΛ και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, υποβαθμίζει το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, αποχαρακτηρίζει δυσπρόσιτα σχολεία, στοιβάζει μαθητές στα τμήματα, αναθέτει έως και πέντε παιδιά στην παράλληλη στήριξη στην Ειδική Αγωγή σε κάθε συνάδελφο, γενικεύει τη Β΄ και Γ΄ ανάθεση, προκειμένου να περιορίσει το προσωπικό στην εκπαίδευση. Στην ουσία λοιπόν η συζήτηση που έχει ανοίξει το Υπουργείο για τα κριτήρια των λεγόμενων διορισμών θα είναι αλλαγή των κριτηρίων στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, που με βάση τον περιορισμό του προσωπικού θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. Ήδη από τον αριθμό που δίνει (15.000), τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουμε δουλέψει στην εκπαίδευση 25.000 αναπληρωτές είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων. Αντί για τους 25.000 διορισμούς εδώ και τώρα, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς τα σχολεία, η κυβέρνηση φέρνει στον προϋπολογισμό 4.500 και ανοίγει τη λογική των κριτηρίων και της διάσπασης, για να πετάξει έξω δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές χωρίς αντιδράσεις και να φέρει τους συναδέλφους σε αδιέξοδο. 

Πέρα όμως από τις απολύσεις, η κυβέρνηση, μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια, επιδιώκει να πολυδιασπάσει τον χώρο, να ξεκινήσει η γνωστή διένεξη των διάφορων υποομάδων, να μπούμε στη λογική το ποιο σύστημα βολεύει τον καθένα ατομικά, για να μπορέσει να περάσει από μία χαραμάδα που θα χωράει ελάχιστους από εμάς. Ήδη, έχουμε τα πρώτα δείγματα από το διαδικτυακό «πόλεμο», που έχει ξεκινήσει και το γνωστό λόμπι με διάφορους παράγοντες του Υπουργείου, από διάφορες ομάδες που λειτουργούν στον χώρο. 

Τεράστια ευθύνη έχουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που παίζουν αυτό το παιχνίδι εδώ και χρόνια.  Δε μιλούν ούτε καν για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών! Αποδέχονται τα κριτήρια απολύσεων! Η ΔΟΕ δεν αναφέρει καν αριθμό διορισμών, ενώ η ΟΛΜΕ σε πλήρη σύμπνοια με το Υπουργείο αποδέχεται τον αριθμό των 15.000 και το μόνο της άγχος είναι να γίνει δίκαιη η κατανομή ανάμεσα στην Α/θμια και τη Β/θμια, την Ειδική και τη Γενική Αγωγή. Στην ουσία και οι δύο Ομοσπονδίες με τη θέση τους οδηγούν χιλιάδες από εμάς στο ταμείο ανεργίας. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να οδηγήσει με τη θέση του στην απόλυση έστω και έναν συνάδελφο, που έχει αλωνίσει όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Συνάδελφοι,

παρόλες τις περικοπές του Υπουργείο, και φέτος θα δουλέψουμε κοντά 25.000 οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία κάθε χρόνο καλύπτουμε κενά από συνταξιοδοτήσεις. Το μόνο που μπορεί να έχει ο κλάδος είναι: Άμεση μονιμοποίηση και των 25.000 έτσι ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό το αίτημα μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, μπορεί να βγάλει μπροστά όλες τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε τη μάχη με όρους νίκης. Μόνο αυτό το αίτημα καλύπτει πραγματικά την προϋπηρεσία των χιλιάδων συναδέλφων, που εδώ και χρόνια αλωνίζουν τη χώρα και αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Οποιαδήποτε άλλη θέση οδηγεί στην πολυδιάσπαση, τον ατομικισμό, οδηγεί στην ήττα. Η λύση βρίσκεται στη δυναμική συμμετοχή μας στα σωματεία μας, έτσι ώστε να βγουν στο προσκήνιο τα αιτήματα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Να είμαστε σε ετοιμότητα, σε θέση μάχης, γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.

 

Νοέμβρης 2018

Διαβάστε επίσης...

O Δρόμος της Εκεχειρίας μία μοναδική γιορτή για την Ειρήνη με χορηγό επικοινωνίας το www.greekteachers.gr

TweetΗ επιτυχία και του εφετινού Δρόμου Εκεχειρίας που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου από την …

Η φανέλα 7 στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

TweetΗ μάχη τελικά είναι για τη «φανέλα», είναι για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο …

 Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται σε κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ!

Tweet Για τη στάση της ΑΕΕΚΕ  ή όταν η “ανεξαρτησία” και ο “ακηδεμόνευτος” συνδικαλισμός μετατρέπονται σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *